راه اندازي مرکزمنطقه‌اي مطالعات ميراث معنوي يونسکو در تهران

معاون ميراث فرهنگي کشور در گفتگو با ميراث آريا (CHTN) ، گفت : پرونده تاسيس مرکز منطقه‌اي مطالعات پاسداري از ميراث فرهنگي و معنوي در حوزه آسياي ميانه و غربي مورد تاييد کميسيون فرهنگي قرار گرفته و براي تعيين تکليف به صحن علني مجلس شوراي اسلامي مي‌رود.

مسعود علويان‌صدر تصريح کرد : طي جلسه‌اي که در کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي تشکيل شد ، نمايندگان ملت موضوع امضاء تفاهم نامه توسط دولت جمهوري اسلاي ايران با سازمان آموزشي علمي و فرهنگي ملل متحد ( يونسکو) براي تاسيس مرکز پژوهشي منطقه‌اي پاسداري از ميراث فرهنگي و معنوي در حوزه آسياي ميانه و غربي را بررسي کردند.

او گفت : اين موضوع در کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي بررسي شده و با راي مثبت اعضا براي طرح در صحن علني مجلس فرستاده خواهد شد.

علويان‌‌صدر اين دفتررا فرصتي استثنايي براي ايران خواند و در ادامه افزود: امکاني فراهم شده که بتوانيم ديپلماسي فعال خود در حوزه فرهنگي را در سطح منطقه گسترش دهيم.

او گفت : تاسيس اين دفتر فرصتي را فراهم مي‌آورد تا کشورمان اقتدار فرهنگي خود در حوزه‌هاي آموزشي و ‌پژوهشي را به نمايش گذاشته و فرصت‌هاي مهم براي حفاظت و احيا آثار مربوط به حوزه ايران را تبيين کند.

به گفته اين مقام مسؤول تاسيس مرکز ياد شده ظرفيت‌هاي جديدي را براي ثبت پرونده‌هاي مشترک ، به‌خصوص آن‌هايي که آثار يا زمينه‌هاي فرهنگي ايران در کشور‌هاي مختلف را رصد مي‌کنند ، فراهم خواهد کرد.

علويان صدر ادامه داد : ثبت اين پرونده‌ها به تبيين جايگاه کشور در سطح منطقه و همچنين تحقق اهداف عالي سند توسعه بلند مدت کشور مبني بر جايگاه کشور براي کسب قدرت فرهنگي منطقه کمک خواهد کرد.

او ادامه داد : نکته‌ي مهمي که بايد به آن اشاره کرد رويکردي بود که کميسيون فرهنگي در اين حوزه داشت ؛
نمايندگان مردم بر ايجاد اين مرکز و ضرورت تاسيس آن صحه گذاشته و توصيه کردند آثار فرهنگي کشور که ريشه ملي دارند مثل نوروز کمترمورد توجه قرار گرفته و بيشتر بر آثاري که به حوزه‌هاي مذهبي هستند ، تاکيد شود.

معاون ميراث فرهنگي کشور با بيان اين‌که رويکرد اين مرکز فرا‌ملي خواهد بود ، گفت :‌ فعاليت اين مرکز حوزه گسترده‌اي را شامل شده و در آن علاوه بر پيگيري مباحث ملي به امور مرتبط 24 کشور عضو رسيدگي خواهد شد.

به گفته اين مقام مسؤول از وظايف اين دفتر مي‌توان به آموزش کشورهاي منطقه در حوزه ميراث فرهنگي ،‌ شناسايي مواريث معنوي مشترک در سطح منطقه و تلاش براي پاسداري آن‌ها به عنوان تجلياتي از فرهنگ ايراني در فراسوي مرزها اشاره کرد .

علويان همچنين برنامه‌ريزي و اجراي طرح‌هاي حفاظتي و احيايي در زمينه ميراث معنوي منطقه ، ايجاد زمينه‌هاي مناسب براي انتقال بهينه مواريث معنوي ميان نسل‌ها ازطريق مهيا ساختن زمينه‌هاي شناخت مطلوب ازآن‌ها در سطح ملي - ‌منطقه‌اي ، ايجاد زمينه ‌مناسب براي صدور ميراث معنوي ايراني در سطح منطقه و صدور ميراث مشترک ايراني به کشورهاي ديگر در سطح بين الملل را از ديگر وظايف اين مرکز بر شمرد.

او ادامه داد : اين کميته همچنين برنامه‌هاي ترويجي را نيز بر عهده داشته و تلاش خواهد کرد تا ميراث نسل‌هاي مختلف را معرفي کند.

علويان صدر گفت : البته بايد برنامه‌ريزي هم مبني بر ايجاد زمينه مناسب براي بهره‌گيري مطلوب از مواريث فرهنگي منطقه در بعد گردشگري صورت گيرد.

او تاکيد کرد : اگر بحث تاسيس اين مرکز در خانه ملت مصوب شود ، فرصتي طلايي براي کشور فراهم خواهد شد تا چشم‌انداز 1404 مبني بر به دست آوردن ظرفيت‌هاي منطقه‌اي و يا قدرت منطقه توسط کشور محقق شده و گام مهمي براي تعالي کشور برداريم .

گفتني است 28 آوريل سال 2010 حميد بقايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،‌صنايع دستي و گردشگري و ايرينا بوکووا مديرکل يونسکو تفاهم‌نامه‌ تاسيس مرکز منطقه‌اي مطالعات پاسداري از ميراث فرهنگي و معنوي در حوزه آسياي ميانه و غربي را به امضا رساندند.

به گفته معاون ميراث فرهنگي کشور اين تفاهم نامه مورد تاييد دولت قرار گرفته و با تصويب در صحن علني مجلس وارد فازاجرايي خواهد شد./122

انتهای پیام/

کد خبر 1390012030