«ذات الله نيکزاد» افزود: خانه صالحي از معدود خانههاي تاريخي به جاي مانده اين شهرستان و داراي معماري اصيل و زيبايي با عناصري چون بادگير، کلاه فرنگي، ايوان وسيع و اتاقهاي سه دري و پنج دري است.
او با اشاره به اينکه ورودي بنا در جهت شمال و پس از آن هشتي قرار دارد، افزود: از هشتي دو راهرو وجود دارد که يکي به باغچه ساختمان در ضلع شرقي و ديگري در ضلع شرقي حياط منتهي ميشود.
معاون ميراث فرهنگي يزد با بيان اينکه فضاي ساختمان در چهار جهت حياط به چشم ميخورد، ادامه داد: ضلع جنوبي بنا که براي استفاده در فصل تابستان احداث شده، داراي يک ايوان در مرکز و دو راهرو در طرفين است.
به گفته اين مقام مسوول در اداره کل ميراث فرهنگي استان يزد راهرو غربي به پلکان پشت بام و راهرو شرقي به فضاي حوضخانه منتهي ميشود که اين قسمت شامل کلاه فرنگي و بادگير است.
«نيکزاد» از جمله اقدامات مرمت و بازسازي اين بنا را تخريب قسمتهاي نوساز، اجراي مجدد نماي غربي طبق الگوي موجود در خانههاي تاريخي، سبک سازي و آجر فرش سقف، بندکشي و ازاره چيني برشمرد و افزود: قدمت اين خانه به دوره پهلوي مربوط ميشود.
او با بيان اينکه بناي مذکور در 22 تيرماه سال 88 به فهرست ميراث ملي افزوده شده، گفت: شماره ثبت اين اثر 26670 اعلام شده است.
معاون ميراث فرهنگي استان يزد خاطرنشان کرد: اين بنا پس از مرمت و بازسازي به عنوان نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهرستان بهاباد و نيز موزه مردم شناسي مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
112/
انتهای پیام/