اتمام مرمت ايوان شاگرد مسجد جامع ساوه

«محسن علمدار» در گفتگو با ميراث‌آريا (chtn)، با اعلام اين خبر افزود: مرمت ايوان شاگرد مسجد جامع ساوه از سال گذشته آغاز شده است و هم اکنون عمليات مرمت در بخش تزئينات وابسته به معماري اين ايوان در دست انجام است.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار استان مرکزي افزود: تزئينات وابسته به معماري مسجد جامع ساوه مربوط به سه دوره سلجوقي، ايلخاني و صفوي است.

علمدار ادامه داد: همزمان با انجام مرمت، بررسي سازه‌هاي بنا و تزئينات و آزمايش‌هاي لازم روي مصالح مورد استفاده در دست انجام است تا تزئينات از استحکام لازم برخوردار شوند.

او با بيان اينکه اين طرح مرمت شامل استحکام‌بخشي خود ايوان و مرمت و تثبيت تزئينات است، بيان داشت: همچنين جمع‌آوري داربست‌هايي که چهل سال پيش برپا شده در دستور کار اين اداره کل قرار گرفته است.

علمدار همچنين به مرمت مسجد جامع ساوه اشاره کرد و افزود: مرمت اين مسجد از پروژه‌هاي ميراث‌فرهنگي استان مرکزي است و در اين ارتباط مرمت گنبد مسجد و تزئينات زير آن و اجراي طاق‌هاي فروريخته بخشي از مجموعه مسجد در ضلع جنوب شرقي در طرح مرمتي آن تعريف شده بود.

او ادامه داد: بخش مربوط به تزئينات روي گنبد مسجد که مربوط به کاشيکاري‌ دوره صفوي است نيز با استفاده از روش مرمتي گندزدايي، جمع‌آوري گياهان اطراف و استفاده از مواد تثبيت‌کننده و بازسازي قسمت‌هاي فرسوده انجام شد و توانستيم سال گذشته آن را رونمايي کنيم.

گفتني است، مسجد جامع ساوه به عنوان يکي از ارزشمندترين آثار تاريخي کشور و استان مرکزي در برگيرنده مجموعه‌اي از هنر معماري، نقاشي، خطاطي، کاشيکاري و گچبري است که از قرون اوليه اسلامي تاکنون تقريباً سالم و دست‌نخورده باقي ‌مانده است.

اگرچه تاريخ ساخت مسجد را به دوره سلجوقيان نسبت مي‌دهند، اما آثار و بقاياي موجود بيانگر اين است که مکان مسجد فعلي در دوران باستان آتشکده بوده و در دوره اسلامي تبديل به مسجد شده است.

مناره مسجد نيز از شاهکارهاي هنر معماري و کاربرد آجر در کشور است که باستان‌شناسان قدمت آن را بيش از بناي مسجد مي‌دانند و معتقدند که مناره مستقل از مسجد جامع ساخته شده است. /115

انتهای پیام/

کد خبر 139001221