معاون ميراث فرهنگي کشور افزود: کتاب شريف و ارزشمند نهجالبلاغه حاوي قسمتي از خطبهها و نامهها و جملات حکمت آميز حضرت علي (ع) است و اين بزرگوار در قسمتهاي مختلف به نوعي درباره شخصيت مالک اشتر نخعي سخن به ميان آورده است.
او گفت : اگر چه مخاطب اصلي امام (ع) مالک اشتر است ولي به طور غير مستقيم اين فرمان دستورالعملي براي انتساب دولت مردان در دولتها اسلامي به شمار ميرود.
به گفته اين مقام مسؤول در نامه حضرت امير به مالک فرمانهايي صادر شده که وي را در راه خطير زمامداري ياري رساند که از اين موارد ميتوان به ترس از خدا، رعايت اعتدال و ميانهروي در کارها، دوري از نخوت، غرور و هوايهاي نفساني، انصاف بين خواص و مردم، مردمسالاري و تقدم توده مردم بر خواص، جلوگيري از غرور در قدرت اشاره کرد.
علويانصدر با بيان اينکه پرونده منشور علوي با مهر تاييد از کميته تخصصي گذر کرده است ، افزود : منشور ياد شده پس از طرح در شوراي عالي؛ شماره ثبت ملي دريافت کرده و در ماههاي آينده نيز جشن ثبت ملي آنرا برگزار خواهيم کرد.
اين مقام مسؤول عهد نامه امام علي (ع) به مالک اشتر را ترسيم کننده خط مشي کلي مديريت در حکومت اسلامي دانست و گفت : منشور مديريت علوي سندي است که بايد پشت قباله همه احکام مديريتي قرار گرفته و مديران خود را ملزم به پيروي از آن کنند.
او بر اين مهم که با تهيه و تلاش براي ثبت اين منشور درصدد برآمديم تا مضامين فاخري که درحکم امام علي (ع) نهفته را محقق کنيم، تأکيد کرد : پويايي جامعه اسلامي در صورتي متبلور ميشود که افراد آن در حفظ و صيانت ارزشهاي اصيل مذهبي کمترين کوتاهي کنند، بنابراين بايد با حفظ مواريث فرهنگي مذهبي که با دين و مذهب آميختگي جدايي ناپذير دارد و نيز در جهت اشاعه فرهنگ اصيل اسلامي نهايت تلاش صورت گيرد.
معاون ميراث فرهنگي کشور اعلام آمادگي کرد در صورتي که علماي اسلامي ديدگاهي را در رابطه با ميراث معنوي اعلام کنند به مورد اجرا درآيد.
به گفته اين مقام مسؤول در سازمان ميراث فرهنگي ،صنايعدستي و گردشگري اين منشور پس از ثبت براي اجرايي شدن به وزاتخانهها و ساير ارگانها و نهادهاي دولتي فرستاده خواهد شد.122/
انتهای پیام/