توليد سالانه 6 هزار متر گليم در هرسين کرمانشاه

نصرت الله سپهر در گفتگو با ميراث‌آريا (chtn)،افزود: به منظور صدور پروانه کارگاه هاي توليدي و معرفي هر چه بيشتر هنر و صنعت گليم بافي و تشويق و ترغيب هنرمندان براي نوآوري و توليد بيشتر و حضور در نمايشگاه‌هاي خارج از استان، از هرسين، بازديد به عمل آمد .

او افزود : شهر هرسين از بزرگ ترين توليد کنندگان گليم در ايران است و گليم اين منطقه با گليم شيراز، کرمان، بيجار و ديگر نقاط ايران متفاوت است .
وي ادامه داد : علاوه بر شيوه بافت متفاوت مختص به اين شهرستان ، نوع الياف مورد استفاده در آن از موي بز است که در برابر آسيب هاي محيطي و موريانه بسيار مقاوم است.

سپهر با بيان اينکه گليم بافي صنعت اصلي اين شهرستان است ،گفت : بيش از 2 هزار نفر در هرسين و هزار و 700 نفر در روستاها مشغول بافتن گليم هستند .

او اضافه کرد :در ورودي اين شهر نيز تنديسي هفت متري به شکل گليم نصب شده است که نشان دهنده اهميت اين رشته صنايع دستي در اين شهر است .

معاون صنايع دستي استان کرمانشاه بيان داشت : بازديد از شهر هرسين براي تشويق نوآوري و خلاقيت ، رشد ايده هاي نو، ايجاد کارگاه هاي جديد انجام مي‌شود .

او ادامه داد : همچنين راهنمايي هنرمندان در به روز کردن توليدات و ارائه تسهيلات بيمه و وام اشتغال به فعالان اين عرصه از ديگر اهداف اين بازديد است .

او تصريح کرد : سالانه در هرسين و روستا هاي اطراف اين شهر بيش از 6 هزار متر گليم بافته مي‌شود که به دليل مرغوب بودن آن از کالاهاي صادراتي پر طرفدار است که در کشورهاي خارجي به ويژه در حوزه خليج فارس تقاضاي زيادي دارد .

سپهر با بيان اينکه گليم هرسين از قدمت چند هزار ساله برخوردار است اظهار داشت : در طاق بستان و بيستون نقش‌هاي اين گليم ديده مي‌شود و براساس شواهد تاريخي، خسروپرويز نيز در قايق‌هاي خود از اين زير انداز استفاده مي‌کرده است .

او با بيان تنوع فراوان در اين نوع گليم گفت : گليم منحصر به فرد هرسين در نقش هاي خروس، قرقره، خرگوش، عقاب، عروسک و ده‌ها طرح ديگر بافته مي‌شود .

او رنگ هاي سرمه اي، آبي کمرنگ، نخودي، سبز و قرمز را رنگ هاي غالب به کار رفته در اين آثار دانست .

سپهر گفت : گليم هرسين در شهرهاي گيلان غرب، اسلام آباد غرب، جوانرود و ديگر شهرهاي استان بافته مي‌شود .

او در پايان خاطر نشان کرد: گليم هرسين در تمام نمايشگاه‌هاي صنايع دستي استان کرمانشاه حضور دارد و تلاش سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بر آن است تا در توسعه هر چه بيشتر اين هنر تلاش کرده و آنرا به همگان معرفي کند .
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390012724