او ادامه داد: يکي از اين تصميمات اين است که ابنيه تاريخي ثبت شده در ليست آثار ملي و ساير اماکن و ابنيه واجد ارزشهاي تاريخي و فرهنگي در محله عودلاجان بر اساس قوانين موضوعه حفظ و نگهداري شود.
«لاريجاني» گفت: بر اساس شاخصهاي فرهنگي و اماکن واجد ارزش موجود در محله عودلاجان برخي از معابر محله، به عنوان گذرهاي تاريخي، فرهنگي، شناسايي و باز تعريف شده و در جهت حفظ نما، بدنهها و جدارهها و مرمت آن بر اساس الگوهاي ميراثي اقدام شود.
مديرکل ميراثفرهنگي و گردشگري استان تهران گفت: طبق مصوبه شوراي فني ميراثفرهنگي استان تهران، در ساير نقاط و محدوده محله عودلاجان، ساخت و ساز بر اساس ضوابط طرح تفصيلي با حفظ کاربري اصلي حداکثر تا 4 طبقه و 12 متر ارتفاع بدون تغيير در گذرها و معابر، مشروط به اجراي نماي ساختمان با هويت ايراني اسلامي و بر اساس طرح نماي مصوب اداره کل ميراثفرهنگي استان تهران و همچنين سنگفرش سنتي مقابل ملک بلامانع است.
«لاريجاني» افزود: در اين مصوبه تأکيد شده است که اداره کل ميراثفرهنگي استان تهران با همکاري و مشارکت شهرداري، نسبت به تهيه طرحهاي فرهنگي با هدف احيا و هويتبخشي و ايجاد کارکردهاي فرهنگي و يادماني در محدوده محله عودلاجان و به خصوص در گذرهاي تعريف شده و در جوار آثار ثبتي موجود ظرف مدت شش ماه اقدام کند.
او در ادامه يادآور شد: مواردي که در اين ابلاغيه ديده نشده است پس از طرح در کارگروه مشترک بين اداره کل ميراثفرهنگي استان تهران و شهرداري منطقه و تصويب نهايي در شوراي فني ميراثفرهنگي استان تهران قابل اجرا خواهد بود.
مديرکل ميراثفرهنگي و گردشگري تهران محدوده محله عودلاجان را از شمال، خيابان اميرکبير از جنوب، خيابان پانزده خرداد و خيابان مولوي، از شرق، خيابان ري و از غرب خيابان ناصر خسرو و مصطفي خميني تعريف کرد.
«لاريجاني» با بيان اينکه چون محله عودلاجان در بافت تاريخي تهران قرار دارد، اعلام نحوه ساخت و ساز در اين منطقه بر عهده ميراثفرهنگي است، گفت: شوراي شهر و شهرداري براي هر گونه تغييري در اين محله نيازمند نظر ميراثفرهنگي استان بودهاند که با اين مصوبه نظر رسمي ميراثفرهنگي براي توسعه اين منطقه مشخص شده است.
به گفته او اين مصوبه نحوه ساخت و ساز در محله تاريخي عودلاجان به رئيس شوراي شهر، شهردار، استانداري و فرمانداري تهران ابلاغ شده است.
/104
انتهای پیام/