فاصله 4 کيلومتري ساخت‌وسازها با تپه باستاني شاه‏‌طهماسب

مديرکل ميراث فرهنگي همدان در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn)، گفت: تپه‏هاي زير حفاظت شهرستان همدان و ديگر شهرستان‏هاي اين استان توسط يگان حفاظت و نيروهاي مردمي دوست‏دار ميراث ‏فرهنگي( انجمن‏هاي ميراث فرهنگي در سراسر استان) حفاظت و مراقبت مي‏شوند.

«اسدالله بيات» با اشاره به بررسي‏هاي صورت گرفته روي بقاياي معماري تپه باستاني شاه‌طهماسب، افزود: کمتر از پنج مورد حفاري غير مجاز در سال‏هاي گذشته توسط سودجويان صورت گرفته است.

او با بيان اينکه در بررسي سطح‏الارضي به وضوح مي‏توان گودال‏هايي که توسط جانوران و حفاران غير مجاز ايجاد شده را از هم متمايز کرد، افزود: آسيب کمتر از پنج‏ درصد با در نظرگرفتن گستردگي اثر مذکور، نشان‏دهنده مراقبت‏هاي جدي و به موقع بوده است.

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري استان همدان با تأکيد بر اينکه گسترش شهر، خانه و شهرک‏سازي به هيچ عنوان به اين تپه نرسيده، تصريح کرد: آخرين ساخت و سازهاي شهرک بهشتي بيش از چهار کيلومتر با تپه مورد نظر فاصله دارد.

به گفته اين مقام مسوول در پيرامون تپه مذکور باغ‏هايي وجود دارد که با انجام حصارکشي در اطراف آنها حد و حريم باغ‏هاي مالکان مشخص شده است.

او بر اين نکته که هيچ‌گونه دخل و تصرفي در حرايم تپه باستاني شاه‏ طهماسب صورت نگرفته، تأکيد کرد و افزود: هيچ نشان و آثاري از وجود گورستان در محل تپه مشاهده نمي‏شود.

«بيات» وجود محوطه استقراري باستاني را دليلي بر احتمال وجود گورستان در تپه باستاني شاه‌طهماسب عنوان کرد و يادآور شد: اما اين موضوع دليلي بر وجود استحکامات دفاعي نيست.

او خاطر نشان کرد: تپه باستاني شاه‌طهماسب به فاصله چهارکيلومتري شهرک بهشتي در موقعيت 34 درجه و 46 دقيقه و 18 ثانيه طول جغرافيايي و 48 درجه و 33 دقيقه و 27 ثانيه عرض جغرافيايي قرار دارد.

مدير کل ميراث فرهنگي همدان بيان داشت: در اوايل سال 1380 تاج تپه به وسيله بيل مکانيکي تخريب و بقاياي خشتي در آن نمايان شده است.

112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390020318