آسيبي به قنديل‏هاي بزرگ‌ترين غار آبي جهان وارد نشده است

مديرکل ميراث‏فرهنگي همدان در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين خبر گفت: در مسيرهاي پياده‏روي گردشگران در غار عليصدر نيز تابلوهاي هشداردهنده نصب شده است.

«اسدالله بيات» با اشاره به اينکه غار عليصدر از سال‏هاي 1342 به بعد مورد شناسايي قرار گرفته، افزود: در سال 1347نيز گروهي از کوه‏نوردان و غارنوردان به بازديد از اين غار پرداختند.

او زمان آماده شدن قسمت‏هايي از غار عليصدر را براي بازديد، سال 1352 دانست و ادامه داد: با توجه به اينکه غار مذکور در ابتداي امر متولي نداشته، آسيب‏هايي به برخي از قنديل‏ها در گذشته زده شده است.

مدير کل ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري استان همدان تأکيد کرد: تا سال 70 گروه‏هاي مختلفي مديريت و بهره‏برداري از بزرگترين غار آبي جهان را بر عهده داشتند.

به گفته «بيات» شرکت سياحتي عليصدر از سال 70 با مشارکت سازمان ايرانگردي و جهانگردي وقت و سازمان همياري شهرداري استان همدان تشکيل شد و نگه‌داري، مديريت و بهره‏برداري از غار مذکور را آغاز کرد.

او با تأکيد بر اينکه 20 سال تجربه براي آشنايي با نگه‌داري قنديل‏هاي غار عليصدر کافي است، اضافه کرد: در حال حاضر شرکت نامبرده با برخورداري از افراد باتجربه و امکاناتي همچون دوربين مداربسته و استقرار موانع در برخي نقاط به منظور جلوگيري از دسترسي بازديدکنندگان به قنديل‏ها، حفاظت از اين مجموعه را به خوبي انجام داده‏ است.

اين مقام مسوول يادآور شد: با وجود تبليغات و اطلاع‏رساني‏هاي صورت گرفته اگر فردي نسبت به شکستن و دست‏اندازي به قنديل‏ها اقدام کند بر اساس مقررات و قوانين با او برخورد مي‏شود.

او در پايان خاطرنشان کرد: برخلاف حضور گسترده گردشگران نوروزي در غار عليصدر هيچ‏ گزارشي مبني‏بر آسيب‏ ديدن قسمت‏هايي از قنديل‏هاي اين غار ارائه نشده است.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390020436