راه‌اندازي 40 کارگاه مرمتي در استان کرمان

«هادي ايرانمنش» در گفتگو با ميراث‌آريا (chtn) ضمن تشريح برنامه‌هاي ميراث‌فرهنگي استان اظهار داشت: اولويت‌بندي مرمت بناهاي تاريخي دوران قبل از اسلام و قرون اسلامي براساس توزيع منطقي و عادلانه اعتبارات در سطح استان صورت مي‌گيرد.

او حفظ بناهاي تاريخي از طريق مرمت آثار را از وظايف اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمان دانست و گفت: مرمت آثار و بناهاي تاريخي بايد مبتني بر روش‌هاي علمي و اصولي و در قالب طرح‌هاي مطالعه شده باشد.

اين مقام مسؤول در اداره کل ميراث‌فرهنگي استان کرمان به راه‌اندازي بيش از 40 کارگاه مرمتي در سال 89 اشاره کرد و افزود: ظرفيت ابنيه تاريخي اين استان بسيار گسترده و موثر است. در بخش کفاشان بازار کرمان فعاليت‌هاي مرمتي آغاز شده و همچنين کاروانسراي ميرزاحسين‌خان و ميدان گنجعلي‌خان در دستور کار مرمت قرار گرفته است.

«ايرانمنش» تصريح کرد: با توجه به اينکه بخشي از ابنيه تاريخي استان متعلق به موقوفات است و درآمدهاي اين بخش به تنهايي جوابگوي مرمت اين آثار نيست، تلاش شده تا با استفاده از ظرفيت‌هاي دستگاه‌هاي ديگر اين مشکل تا حدودي حل شود.

اين مقام مسؤول در اداره کل ميراث‌فرهنگي استان کرمان گفت: پرونده‌هاي باغ شاهزاده ماهان روستاي صخره‌اي ميمند براي ثبت جهاني تهيه شده و آماده‌ براي ارسال است، همچنين جشن سده کرمان و محوطه باستاني شهداد در فهرست آثار معنوي به ثبت رسيده است.

او بازار کرمان را به عنوان يک اثر تاريخي مهم استان، نيازمند تعمير و مرمت دانست و گفت: بازار کرمان جايگاه ويژه‌اي دارد و تعمير اين مجموعه تاريخي نيازمند همکاري جدي کسبه است.

«ايرانمنش» با بيان اينکه کاروانسراي ميرزاحسين خان در دست تعمير و مرمت است، افزود: مرمت ميدان گنجعلي‌خان و ادامه پژوهش‌هاي باستان‌شناسي در جنوب استان کرمان از ديگر برنامه‌هاي سال جاري اداره کل ميراث‌فرهنگي استان کرمان است.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139002079