مرمت و ساماندهي موزه چاي لاهيجان

مدير کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گيلان در گفتگو با ميراث‌آريا (‌chtn)، ضمن اشاره به اينکه عمليات مرمت و ساماندهي داخلي اين بناي تاريخي به اتمام رسيده است، اظهار داشت: همچنين مرمت سه ضلع از نماي بيروني اين بنا به اتمام رسيده و مرمت يک ضلع باقيمانده در حال انجام است.

«اميد عزيزي» با بيان اينکه يک ‌ميليارد و 400 ميليون ريال اعتبار جهت مرمت فضاي داخلي و نماي موزه چاي لاهيجان، پيش‌بيني و تخصيص شده است، خاطرنشان کرد: مدت زمان مرمت بنا با توجه به برنامه زمان‌بندي شده در سه فاز تعريف شده که ساماندهي و مرمت فضاي داخلي به پايان رسيده است.

او با اشاره به دومين فاز اين پروژه گفت: علاوه بر فضاي داخلي اين بناي تاريخي و ارزشمند، مرمت جداره بيرون و نماي آن در قالب فاز دوم در دستور کار اداره کل ميراث‌فرهنگي استان گيلان قرار گرفته بود که در حال انجام و رو به اتمام است.

اين مقام مسؤول در اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گيلان يادآور شد: در فاز بعدي اين پروژه درصدد ساماندهي محوطه اطراف بنا و آرمگاه هستيم تا يکي ديگر از بناهاي تاريخي استان را براي بازديد عموم و گردشگران ورودي به استان آماده کنيم.

ساختمان موزه تاريخ چاي لاهيجان نيز منتسب به «آقا محمدخان قاجار قوانلو» ملقب به کاشف‌السلطنه و مشهور به چايکار است. او نخستين فردي است که کشت چاي را در ايران رواج داد و به همين دليل پدر چاي ايران خوانده مي‌شود. بنا بر وصيتش او را بر تپه‌هاي چاي در لاهيجان به خاک سپردند. در همان مکان آرامگاهي به پا شد که اکنون موزه چاي ايران است.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139002096