«شهرام رهبر» با بيان اينکه اين کلاسها توسط پايگاه ميراثجهاني پارسه - پاسارگاد و با همکاري اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان فارس برگزار شده است، ادامه داد: اقدامات اجرايي و فني موضوع مورد علاقه بازديدکنندگان آثار تاريخي است، بحثي که راهنمايان کمتر با آن آشنايي دارند.
او ادامه داد: از 4 سال پيش به درخواست مسؤول کارگروه اطلاعرساني و مديريت مجموعه تخت جمشيد ارايه مطالب فني و اجرايي براي راهنمايان نوروزي در دستور کارگروه حفاظت و مرمت قرار گرفت و هر ساله در خلال کلاسهاي مرتبط با اطلاعرساني، کلاسهاي حفاظت و مرمت و نحوه ساخت بناي تخت جمشيد نيز برگزار ميشود.
«رهبر» گفت: راهنمايان آثار تاريخي با موارد فني و تخصصي حفاظت و مرمت در مجموعه تخت جمشيد آشانايي کمتري دارند، به همين سبب اکثر شرکتکنندگان در اين کلاسها بسيار مشتاق هستند تا درباره نحوه ساخت و اقدامات حفاظت و مرمت در مجموعه کاخهاي تختجمشيد اطلاعات کافي داشته باشند.
او افزود: با اينکه گروه حفاظت و مرمت از چندين کارشناس و استادکار با تخصص حفاظت و مرمت تشکيل شده و در تمامي ايام سال به خصوص ايام نوروز به پرسشهاي تخصصي بازديدکنندگان پاسخ ميدهند ، لازم است تا تمامي راهنمايان نوروزي تخت جمشيد، اطلاعات فني لازم در رابطه با اقدامات اجرايي را نيز کسب کنند.
اين مقام مسؤول گفت: معمولا تخريب يک بنا از زمان ساخت شروع ميشود و همزمان اقدامات مرمتي توسط معماران باستاني انجام ميگيرد.
به گفته «رهبر» نمونههاي زيادي از مرمتهاي باستاني در بناهاي تاريخي وجود دارد که نشانگر حفاظت و مرمت در طول حيات بناهاي تاريخي است.
مسؤول گروه حفاظت و مرمت تخت جمشيد با بيان اينکه مبحث حفاظت و مرمت در بناهاي ارزشمند تاريخي بسيار پيچيده و دشوار و به سبب حساس بودن روند کار حفاظت و مرمت بسيار کند است، ادامه داد: ممکن است مرمت يک عنصر و يا بخشي از يک بناي معماري چندين سال به طول انجامد، از اين رو معمولا بازديدکنندگان در اين رابطه سوالاتي در ذهن دارند که شايسته است کارشناسان و راهنمايان با درايت و داشتن اطلاعات کافي علاقهمندان به آثار تاريخي را بيپاسخ نگذارند.
/122
انتهای پیام/