تعيين عرصه و حريم ارگ نادري شيروان

«علي وحدتي» در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، اين خبر را اعلام کرد و گفت: در پي سفر معاون رييس جمهور به خراسان شمالي تعيين عرصه و حريم تپه ارگ نادري شيروان در دستور کار اين اداره کل استان قرار گرفت.

او ادامه داد:اين سايت باستاني به هزاره پنجم پيش ازميلاد متعلق است و آثاري از دوره‌ پيش از تاريخ و دوره‌هاي تاريخي را در خود جاي داده است.

اين مقام مسؤول گفت: پيش از تفکيک خراسان بزرگ به سبب اهميت اين اثر تاريخي بدون گمانه‌زني و به‌صورت نظري حريمي براي ارگ نادري پيشنهاد شده بود که خود سبب بسياري از مشکلات مردم شيروان شد.

«علي وحدتي» تصريح کرد: با توجه به اين مهم که اين تپه تاريخي درنقطه شهري واقع شده و توسعه شهري بخش‌هاي مهمي از محدوده‌اي را در برگرفته است نسبت به تعيين حريم اصولي اقدام شد.

او ادامه داد : با در نظر گرفتن مشکلاتي که مردم شيروان درباره حريم تپه نادري با آن دست و پنجه نرم مي‌کنند اين اداره کل موظف شد تا در سريع‌ترين فرصت نسبت به تعيين عرصه حريم اين تپه اقدام کرده و ضوابط دقيق ساخت و ساز و نحوه بهره‌برداري در محدوده حريم را معين کنند.

به گفته «وحدتي» در اين سايت حدود 130 هکتار عرصه شناسايي شده که عمده‌ي آن‌ها به دوره اسلامي تعلق دارند.\t

معاون ميراث‌فرهنگي خراسان شمالي با بيان اين‌که بخشي از اين محدوده زير خانه‌هاي مسکوني قرار دارد و بيش از 3 متر از سطح کنوني زمين ارتفاع دارد، ادامه داد: پيشنهاد کرديم محدوده‌اي که در دوره اسلامي حاکم‌نشين بوده و عمدتا سايت اصلي دوره‌ي پيش از تاريخ را در برمي‌گيرد، به عنوان عرصه و هسته‌ي اوليه ارگ نادري در نظر گرفته شود.

او گفت: اين محدوده حداکثر 3 هکتار است و 100 هکتار ديگر اين سايت که عمدتا به دوره قاجار متعلق است در زير خانه‌هاي مسکوني واقع شده‌اند.

«وحدتي» افزود: حريم پيشنهاد شده تنها در صورت تصويب در کميته عرصه و حريم معاونت ميراث‌فرهنگي کشور قابليت اجرايي پيدا خواهد کرد.

تپه ارگ نادري شيروان به شماره 703 در سال 46 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است./122

انتهای پیام/

کد خبر 1390021128