آرزوي صنعتگران صنايع‌دستي در دولت دهم برآورده شد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، معاون صنايع‏دستي کشور در آخرين نشست خبري «حميد بقايي» که در محل موزه ملي ايران برگزار شد، ضمن بيان مطلب فوق افزود: با دستور رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث‏فرهنگي بيمه هنرمندان آذر ماه سال 88 مصوب شد و با ابلاغ بودجه در سال قبل 200 هزار هنرمند در کشورمان بيمه شدند.

«تهمينه دانيالي» با اشاره به اينکه مجلس شوراي اسلامي با اجرايي شدن بيمه 380 هزار هنرمند در سال 90 موافقت کرده، ادامه داد: راه‏اندازي بازارچه‏هاي صنايع‏دستي از دستاوردهاي سفرهاي استاني هيأت دولت است که درصدد هستيم در سال 90 رديف اعتباري خاصي به آن اختصاص دهيم.

او با تأکيد بر اينکه پس از ابلاغ اعتبار، راه‏اندازي بازارچه صنايع‏دستي در پنج استان کشور به صورت پايلوت آغاز مي‏شود، اضافه کرد: بر اساس آمار رسمي صادر شده از سوي گمرک مجموع صادرات صنايع‏دستي در چهار ساله دولت نهم 330 ميليون دلار بوده است.

معاون صنايع‏دستي کشور ميزان صادرات چمداني صورت گرفته را در اين زمان نامشخص دانست و گفت: در مدت زمان کمتر از دو سال حضور دولت دهم، صادرات صنايع‏دستي کشور از مرز 500 ميليون دلار گذشت و در واقع شاهد رشد 15 برابري صادرات صنايع‏دستي در سال 89 نسبت به سال 88 بوده‏ايم.

اين مقام مسوول افزود: در سال 89 ميزان 7 ميليارد تومان از تسهيلات صندوق مهر امام رضا به هنرمندان ايران رسيد و در سال 90 نيز 17 مييليارد تومان سهم صنعتگران کشورمان از اين صندوق است.

او ضمن تشکر ويژه از سازمان صدا و سيماي کشور به دليل همکاري‏هاي فرهنگي با معاونت صنايع‏دستي اظهار داشت: ارتقاء حوزه فرهنگ و هنر نيازمند حمايت‏هاي ويژه بود که با نگاه مقام معظم رهبري و رئيس جمهور به اين بخش شاهد رشد چشمگيري بوديم.

معاون صنايع‏دستي کشور بيان داشت: نگاه رئيس جمهور در سال 90 به نهضت اشتغالزايي از ديگر نکات قابل توجه است که اميدواريم بتوانيم آن را محقق کنيم.

او اضافه کرد: در چهار سال دولت نهم يک ميليارد و 200 ميليون تومان از صنايع‏دستي در ميان جوايز قرعه کشي بانک‏ها جاي گرفت و در مدت زمان کمتر از دو سال دولت دهم اين رقم به دو ميليارد و 600 ميليون تومان رسيد.

اين استاد دانشگاه به سفر مقام معظم رهبري به استان‏هاي قم و اصفهان اشاره کرد و يادآور شد: ايشان به سرمايه‏گذاري در هنرهاي سنتي و بومي و نيز ايجاد ظرفيت براي اشتغالزايي جوانان اهميت ويژه‏اي مي‏دهند.

او افزود: در چهار ساله دولت نهم 15 هزار کارت شناسايي صنعتگري و در دولت دهم 35 هزار فقره از اين کارت صادر شده است.

معاون صنايع‏دستي کشور خاطر نشان کرد: در مجموع 38 هزار هنرمند صنايع‌‏دستي در طول دولت دهم زير پوشش اين معاونت قرار گرفتند.

او در خصوص ثبت ميراث ناملموس نيز گفت: زري‏بافي و مخمل‏بافي در دولت دهم ثبت جهاني شدند ضمن اينکه 216 اثر ايراني از سال 2007 تا کنون مهر اصالت يونسکو را دريافت کردند.

«دانيالي» ادامه داد: واگذاري تصدي‌گري به بخش خصوصي از ديگر رويدادهاي به واقعيت پيوسته در اين معاونت در سال‏هاي اخير است.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390022017