او افزود: علاوه بر اين، تعريف چهار کارگاه حفاظتي و مرمتي در خارج از محوطه ارگبم واقع در محدوده ميراثجهاني شامل خانه عامري، کوشک رحيمآباد، قلعه دختر و چهارطاقي از ديگر برنامههاي سال 90 پايگاه ميراثجهاني ارگبم است.
مدير پايگاه ميراثجهاني ارگبم با بيان اينکه تمام کارگاههاي مرمتي که براي سال 89 تعريف و پيشبيني شده بود به طور کامل به اتمام رسيدند، يادآور شد: همچنين مطالعه، اقدامات حفاظتي و مرمتي در برج يک طرح مشترک ايران و ايتاليا که از چهار سال گذشته آغاز شده بود نيز به اتمام رسيد.
«ابراهيمي» با اشاره به اينکه پس از زلزله پنجم ديماه 1382 تلاشهاي بسياري براي نجاتبخشي اين ميراث منحصر به فرد صورت گرفت که همچنان نيز ادامه دارند، گفت: کارشناسان کشورهاي مختلف در کنار کارشناسان ايراني براي حفاظت و مرمت ارگ همت گماشتند و مطالعات ارزندهاي در زمينههاي مختلف به ويژه مرمت، معماري، باستانشناسي، زمينشناسي و سازه آغاز شد و همچنان نيز دنبال ميشوند.
خاطرنشان ميشود، ارگبم بر فراز و در دامنه صخرهاي که حدود 60 متر از اراضي اطراف بلندتر است قرار گرفته و از چهار حصار تو در تو و دو بخش متمايز حکومتي و عامهنشين تشکيل شده، بخش حکومتي بر بالاي صخره و بخش عامهنشين در حاشيه دامنههاي جنوبي و غربي صخره شکل گرفته است. اين قلعه با حدود 200 هزار متر مربع مساحت، يکي از بزرگترين مجموعههاي خشتي جهان و از مهمترين جاذبههاي تاريخي کشور به شمار ميرود.
/117
انتهای پیام/