هندوستان موطن دوم شعراي پارسي‏زبان

به گزارش ميراث آريا (chtn)، معاون گردشگري کشور با حضور در مراسم گشايش روزهاي فرهنگي هند در ايران با اعلام اين مطلب گفت: ايرانيان و هندي‏ها هر دو از نژاد آريايي هستند و در کتيبه‏هاي هخامنشي از هند نام برده شده است.

«شهباز يزداني» افزود: قرابت دو ملت ايران و هند در ميان روابط ساير ملل بي‏نظير است و پيوندهاي سياسي و فرهنگي اين دو کشور به پيش از تاريخ مربوط مي‏شود.

او با اشاره به اينکه بر روي سنگ‏هاي تخت جمشيد هداياي سفراي هند براي نوروز حکاکي شده، ادامه داد: دو ملت بزرگ ايران و هند از جمله ملت‎‏هاي نادري هستند که داراي روابط اجتماعي نزديک بوده‏اند.

معاون گردشگري سازمان ميراث‏فرهنگي تصريح کرد: اين روابط در دوران شاهان مسلمان و فارسي‏زبان به اوج خود رسيده است.

او با بيان اينکه در دوره سلطنت ساساني روابط فرهنگي ايران و هند توسعه و تحکيم يافت، افزود: پس از ساساني دين اسلام از طريق ايران به هند راه يافت و اين موضوع زمينه ساز مهاجرت عرفا و علماي بسياري از ايران به هند شد.

به گفته اين مقام مسوول در اين دوره زبان پارسي به مدت 800 سال زبان ملي هند شد و در قرون ميان‏اسلامي، هند از مراکز مهم و اصلي علوم اسلامي بوده است.

«شهبازي» تأکيد کرد: به دليل وجود عناصر فرهنگ و هنر دو کشور ايران و هند در معماري هندوستان، امروزه جهانگردان بسياري از سراسر دنيا جذب بناهاي تاريخي مي‏شوند.

معاون گردشگري سازمان ميراث‏فرهنگي هند را موطن دوم شعراي پارسي‏زبان دانست و اضافه کرد: بر اثر تلاش‏هاي اين شعرا، ادبا و نويسندگان بيش از يک ميليون نسخه خطي فارسي بر جاي مانده است.

او با بيان اينکه روابط ايران و هند چندين سده قدمت دارد و عامل ثبات اين روابط فرهنگ است، بيان داشت: اميد است با برگزاري روزهاي فرهنگي هند در ايران، فرهنگ غني اين کشور بيش از پيش در ايران معرفي شود.

معاون گردشگري کشور به وجود 250 رشته صنايع‏دستي و هنرهاي سنتي در ايران اشاره کرد و گفت: معاونت صنايع‏دستي سازمان ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري نيز از هنرمندان هند براي شرکت در نمايشگاه روز جهاني صنايع‏دستي دعوت به عمل مي‏آورد.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390022122