به گفته او طرح مرمتي اين بناي تاريخي با توجه به آسيبهاي وارده بر آن در سال 86 از سوي معاونت ميراثفرهنگي اين اداره کل تهيه و مرمت آن از سال 88 تا سال 89 طي دو سال و در سه فصل به اتمام رسيده است.
لاريجاني سبکسازي، مرمت و استحکامبخشي سقفهاي طبقه اول، مقاومسازي، اصلاح و مرمت ديوارهاي داخل در طبقه اول و همکف، اجراي تاسيسات الکتريکي و مکانيکي شامل سرمايش و گرمايش را از جمله اقدامات مرمتي اين بنا عنوان کرد و افزود: مهار و ايمنسازي تزئينات باارزش معماري چون آينهکاري ،گچبري، لمهکوبي، رنگبرداري، پاکسازي و مرمت درها و پنجرههاي چوبي و نماي بيروني و نورپردازي داخلي از ديگر موارد صورت گرفته در اين بنا به شمار ميآيد .
خاطرنشان ميشود؛اين کاخ زيبا در محوطهاي رو به بازترين درهها جهت اقامتگاه موقت مظفرالدين شاه قاجار بنا شد.
زمين اين بنا با توجه به کتيبهاي از سنگ مرمر که در داخل بنا موجود است، در سال ۱۳۱۹ هجري قمري توسط ميرزا علي اصغر خان امين السلطان خريداري و دستور ساخت بناي آن جهت بيماري مظفرالدين شاه در سال ۱۳۲۰ از سوي ميرزامحمودخان حکيم الملک وزير دربار صادر شد.
اين عمارت در ابتدا کاخ مظفري نام گرفت و حتي منطقهاي که اين کاخ در آن بنا شد به دليل حضور شاه در آن به شاه آباد معروف شد.
در زمان پهلوي اول، برعکس بسياري از بناهاي قاجاري که مورد بيمهري و تهديد بود به علت قرار گرفتن در مکاني خوش آب و هوا جهت تاسيس بيمارستان مسلولان مورد توجه قرار گرفت و به اين ترتيب کاخ مظفري تبديل به بيمارستان مسيح دانشوري شد.
اين بنا در سال 1381 با شماره 3792 در فهرست آثار ملي ايران جاي گرفت.
/104
انتهای پیام/