گشايش موزه جلال‌الدين خراسان‌شمالي

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌به نقل از روابط عمومي ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان‌شمالي «علي کاظمي» با اعلام اين خبر گفت: بازديد‌کنندگان در اين موزه براي اولين بار هنر پرده خواني و نقالي را به‌صورت ديجيتال تجربه خواهند کرد.

مدير کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري استان خراسان شمالي گفت: با پايان يافتن عمليات مرمت بناي موزه قلعه جلال‌الدين 31 ارديبهشت‌ماه همزمان با هفته بزرگداشت ميراث‌فرهنگي اين موزه با حضور مسؤولين کشوري و استان‌ها افتتاح خواهد شد.

او در رابطه با مرمت اين اثر گفت: براي مرمت و احياي اين اثر طي 2 سال اخير مبلغ 2 ميليارد و500 ميليون ريال اعتبار در بخش‌هاي مطالعه، مرمت، تجهيز و نورپردازي هزينه شده است.

مدير کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان‌شمالي گفت: اين موزه به دليل محتواي متفاوت با ساير موزه‌ها يکي از جذاب‌ترين و زيباترين موزه‌ها در کشور است که بازديد‌کنندگان علاوه بر تجربه حضور در يک قلعه نظامي دفاعي با موقعيت و ويژگي خاص آن، امکان آشنايي با فرهنگ هنر و سنت‌هاي روايي و پرده خواني برايشان فراهم خواهد شد.

مسؤول راه‌اندازي موزه‌هاي استان نيز بيان داشت: موضوع در نظر گرفته شده به‌منظور محتواي موزه در اين اثر تاريخي شامل معرفي شخصيت جلال الدين‌هاي مطرح درطول تاريخ ومعرفي و زنده نگهداشتن هنرهاي‌‌هاي سنتي و مردمي، نقالي و پرده‌خواني و آشنايي نسل جوان با فرهنگ و لغت‌هاي روايي حماسي و مذهبي اين مرز و بوم است که اين امر با تکنيک‌هاي مختلف مانند تابلوهاي اطلاع‌رساني، نمايش تصاويري از صحنه‌هاي رزم وحماسه و پخش ديجيتالي اصوات نقالي در فضاهاي داخلي امکانپذير شده است.

«علي مستوفيان» در رابطه با اهميت بنا يادآور شد: بناي قلعه جلال‌الدين يکي از مهم‌ترين و شاخص‌ترين قلعه‌هاي دفاعي - نظامي در استان است که تاريخ ساخت آن به قرون 6 الي 7 هجري مي‌رسد.

او ادامه داد: مصالح به‌کار رفته در اين بنا سنگ ساروج و ملات و گچ بوده و به دليل قرارگيري آن بر روي تپه‌اي طبيعي و مرتفع به محيط و دشت اطراف مشرف است. /122

انتهای پیام/

کد خبر 1390022615