او گفت: مواريث ملموس و ناملموس آسيايي از شرق دور تا خاور نزديک و از شمال قطبي تا جنوب استوايي اين قاره به وفور قابل مشاهده هستند.
اين مقام مسؤول با بيان اينکه آسيا مهد ملتهاي بزرگ،اديان گوناگون، زبانهاي متعدد، نژادهاي رنگ به رنگ و فرهنگهاي متکثر است، بيان داشت: در جمع اين ملل بي شک دو ملت ايران و هند جايگاهي ممتاز دارند و بايستي هر دو اين هر دو کشور را خاستگاه شمار چشمگيري از مواريث ملموس و ناملموس بشري دانست.
او هند و ايران را داراي پيشينهاي تاريخي در صدور تجليات فرهنگي خود به جهان دانست و افزود: اين دو کشور عرصه همزيستي مسالمت آميز اقوام و خرده فرهنگها هستند و ثابت کردهاند که در مقابله با طبع حريص استعمارگران هيچگاه سر تعظيم فرود نياورده است.
«علويانصدر» گفت: مهاتاما گاندي از پيشتازان مبارزه اصولي در مبارزه با ظاهر فريبنده تمدن غارتگر غرب از آن رو توانست منش صلحجو و سادهزيست خود را بر استعمار تا دندان مسلح انگليس چند دهه قبل غالب سازد که به کارکدهاي باور صلح و ساده زيستي در اجتماع عظيم مردم کشورش ايمان داشت.
او خاطر نشان ساخت: سابقه تعاملات فرهنگي ايران و هند به حدود 3 هزار سال ميرسد پيش بازميگرددو شواهد زيادي از ارتباط فرهنگهاي پيش از تاريخ هند و دره سند از جمله جوامع موهنجودار و هاراپا با تمدنهاي واقع در فلات ايران از جمله جيرفت و شهر سوخته شناخته شده است.
به گفته معاون ميراثفرهنگي کشور ايرانيان و هنديان قرنهاست که يکديگر را ميشناسند و با هم در تعامل هستند.
او اظهار داشت: ارتباط اين دو کشور صلحجويانه و دوستانه بودهاست و به تعاملات فرهنگي منجر شده است.
اين مقام مسؤول ماندگاري تاريخي پارسيان در هند، وجود گنجينهاي غني از متون باستاني ايراني و کتيبههاي فارسي در اين کشور، نفوذ خط و زبان فارسي در ادبيات کلاسيک و عاميانهي هند و استفاده از عناصر معماري ايراني در ابنيه اين کشور را تنها، اندک تأثيرات ايرانيان به هنديان دانست و گفت: تشکيل اجتماعات کوچک زباني با منشاء هندي در ايران، نفوذ گوشههايي از موسيقي هندوستان در موسيقي سنتي ايراني و معرفي دستساختههاي هندي به ايرانيان، نفوذ گوشههايي از موسيقي هندوستان در موسيقي سنتي ايراني و همچنين معرفي دستساختههاي هندي به ايرانيان نيز، صرفاً بخشي کوچک از آوردههاي ايرانيان از تعامل فرهنگي با هندوستان را تشکيل ميدهند.
اوهفته برگزاري فرهنگي هندوستان در جمهوري اسلامي ايران را فرصتي مغتنم براي شناسايي و توسعه تبادل فرهنگي کشورها دانست و گفت: اين هفته ميتواند دريچهاي را به روي پيشرفت در تعاملات فرهنگي آينده، در جهت تضمين توسعهي پايدار در هر دو کشور فراهم سازد.
«علويانصدر» ادامه داد: در اين راستا، سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري بدينوسيله علاقهي خود به گشايش باب تعاملات فرهنگي با همتاي هندي را ابراز ميدارد.
او پيشنهاداتي را براي افزايش تعاملات عنوان کرد و گفت: تبادلات دانشگاهي در حوزههاي مورد علاقه، پذيرش و اعزام گروههاي تخصصي جهت آموزش؛ تبادل هيأتهاي تخصصي ، برنامهريزي و اجراي طرحهاي پژوهشي پيرامون مواريث ملموس و ناملموس مشترک، تأمين اعتبارات لازم براي پژوهشها و برنامههاي فرهنگي مشترک، از طريق عقد تفاهمنامه، برنامهريزي و اجراي جشنوارهها، و رويدادهاي فرهنگي در دو کشور و برنامهريزي و اجراي طرحهاي تحقيقاتي مشترک ويژه پيرامون «راه ادويه» از اقداماتي است که ميتوان به صورت مشترک پيگيري کرد./122
انتهای پیام/