مدير کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خراسان رضوي تصريح کرد: اما مهمترين کار فردوسي به دفاع شجاعانه وي از علويان و شخص اميرالمومنين عليبن ابيطالب مربوط ميشود.
او با اشاره به اينکه در آن روزگار دوستداري آل علي مستوجب عواقب وخيمي بود، ادامه داد: فردوسي در روزگاري که هر نداي حق طلبانهاي به اتهام قرمطيگري و رافضيگري بر نطع خونين سلطنت حکام غزنه خاموش ميشد، به صراحت سرود.
مدير کل ميراثفرهنگي خراسان رضوي با تأکيد بر توانايي مسلم فردوسي در سرودن اشعار و هنر والاي او در داستانسرايي گفت: اگر چه شاهنامه مشحون از تمثيلها، استعارات، نهادها و نمودها است، هنوز بعنوان اثري بنياني در تاريخ ايران باستان به خصوص در عصر پادشاهان، اصيلترين منبع مورد استفاده تاريخ پژوهان و تاريخدانان است.
او اظهار داشت: سفر تاريخي رهبر معظم انقلاب در سال 75 به شهر تاريخي توس و تاکيد ايشان بر ضرورت حضور موثر دولت در احياء و بازسازي توس بايد جدي گرفته شود.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه مجموع آثار تاريخي ثبت شده در خراسان بزرگ در زمان انقلاب اسلامي به عدد 100 هم نميرسيد، گفت: هم اينک تنها در خراسان رضوي يک هزار و 300 اثر تاريخي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
در ادامه اين مراسم رئيس بنياد بينالمللي تاجيکستان گفت: فردوسي از دوست داشتنيترين شاعران فارسي زبان در ميان مردم تاجيکستان است.
«عبدالنبي ستارزاده» اظهار داشت: فردوسي نه تنها بزرگترين حکيم و شاعر در ميان فارسي زبانان است بلکه در تمامي جهان شهرت دارد و پس از گذشت يکهزار سال همچنان شهرت جهاني خود را حفظ کرده است.
در ادامه مدير گروه زبان و ادبيات دانشگاه کابل، «اکرامالدين حصاري» افزود: اهميت مطالب و آثار فردوسي به قدري است که هماکنون در دانشگاههاي اين کشور با تاکيد بر مضمون در حال تدريس است.
«حصاري» با تأکيد بر اينکه حکيم ابوالقاسم فردوسي بر گردن فرد فرد فارسي زبانان حق دارد، خاطرنشان کرد: خلق شاهنامه، اين اثر کمنظير، خدمتي بزرگ در ادبيات فارسي انجام داده است./112
انتهای پیام/