او با بيان اينکه توسعه گردشگري علاوه بر توزيع ثروت موجب ارتقاي فرهنگي شده و مدارا، نوعدوستي و همجوشي متقابل اقوام و ملتها را به ارمغان ميآورد، گفت: بنابراين توجه به گردشگري به عنوان يک حقيقت رو به رشد، از مهمترين اولويتهاي دولت جمهوري اسلامي ايران محسوب ميشود.
او افزود: ايران کشوري زيبا با طبيعتي به شدت گوناگون، جذاب و متنوع است به نحوي که به راحتي ميتوان آن را سرزميني با چشماندازهاي بسيار متضاد اما بديع و چشمنواز دانست؛ اما در کنار تمام جذابيتهاي انکارناپذير طبيعي ايران، نبايد ترديدي داشت که مهمترين جاذبههاي اين سرزمين، نگارهها و جاذبههاي تاريخي و فرهنگي آن است.
«يزداني» با بيان اينکه ايران با توجه به ويژگيهاي مکاني خود و قرار گرفتن در مسير برخورد تمدنهاي شرقي و غربي، مسير عبور مردمان بسيار متفاوت با فرهنگهاي دور از هم بوده است، گفت: اين مردمان هر کدام در گوشهاي از ايران بزرگ جاي گرفته و ضمن تأثير پذيرفتن از فرهنگ غني و کهن اين سرزمين آثار مربوط به خود را نيز بر جا نهاده و چشماندازهاي بسيار دلپذيري را از يادمانهاي فرهنگي و هنري و آداب و رسوم و مراسم آئيني گوناگون پديد آوردهاند.
او تصريح کرد: تماشاي شيوههاي سنتي زندگي و آشنايي با مراسم، جشنها، آئينهاي زندگي و شيوه معيشت اقوام از جاذبههاي اين بخش از گردشگري به شمار ميرود که البته در موارد متعددي خود گردشگران نيز در اين شيوه زندگي مشارکت کرده و تجربههاي غنيتري از اين رهگذر کسب ميکنند.
اين مقام مسوول در معاونت گردشگري سازمان ميراثفرهنگي متذکر شد: بديهي است با توجه به زندگي اقوام و مردمان گوناگون در ايران و زير چتر فرهنگ ايراني و اسلامي کشورمان، زمينههاي بسيار مساعدي براي توسعه و ترويج آن وجود دارد.
او افزود: در ايران اقوام مختلف کرد، لر، ترک، بلوچ، عرب، ترکمن و غيره با شيوههاي زندگي دلپذير، بسيار زيبا و آداب و رسوم به غايت انساني وجود دارند که ترويج گردشگري به منظور شناخت اين اقوام قابليتهاي قابل توجهي جهت توسعه در ابعاد گردشگري داخلي و به ويژه گردشگري ورودي را دارد.
«يزداني» متذکر شد: ويژگي فرهنگي اين نوع از گردشگري و تنوع حيرتانگيز زندگي اقوام مختلف ايراني جاذبههاي بسيار مطلوب و فوقالعاده مفرحي براي همه گردشگران به شمار ميرود.
او با بيان اينکه توجه و تمرکز به گردشگري عشاير از اهميت قابل توجهي برخوردار است، گفت: تنوع موجود در اين شيوه از زندگي در کنار سنتهاي درخشان زندگي ايلي ميتواند فرصتي براي خلاصي انسان خسته از زندگي شهري امروز باشد.
معاون گردشگري ادامه داد: اين مسئله روي ديگري نيز دارد، چرا که هجوم بيرحمانه و همهجانبه فرهنگ يکسانساز امروز در جهان با تمام تواناييهاي رسانهاي و جاذبههاي کاذب در حال نابودي شيوههاي بومي زندگي همچون زندگي عشايري است.
«يزداني» با بيان اينکه توسعه گردشگري بومي و عشايري ميتواند با ايجاد مزاياي اقتصادي زمينه لازم را براي حفظ شيوههاي متنوع و بسيار زيباي زندگي در کشور ايجاد کند، خاطرنشان کرد: به جرأت ميتوانم بگويم تلاش در اين زمينه وظيفه تمام مردم به ويژه مسوولان نهادهاي وابسته به دولت به شمار ميرود.
او با برشمردن ظرفيتهاي گسترده موجود جهت توسعه گردشگري به ويژه ظرفيتهاي وابسته به تنوع قومي ابراز اميدواري کرد جشنواره اقوام ايراني زمينه لازم را فراهم آورد تا بخشهاي خصوصي، دولتي و انجمنهاي مردم نهاد با همکاري و هماهنگي يکديگر راهکارهاي جديد و شيوههاي نويني را در جهت توسعه گردشگري قومي و عشايري در پيش بگيرند.
/115
انتهای پیام/