معاون ميراث فرهنگي کشور در اين مراسم با اشاره به سوم خرداد و همزماني آن با هفته ميراث فرهنگي گفت: روز آخر هفته ميراث فرهنگي با آزاد سازي خرمشهر فرصتي شد تا بتوانيم عمق علاقه خود را در محور مفاهيم ميراث فرهنگي و تلاش جوانمردان ايراني پيوند زده و حافظ وطن و مواريث فرهنگي که بر گرفته از مفاهيم قدسي و ارزشهاي انساني و اسلامي است باشيم.
«مسعود علويان صدر» با اشاره به روند تاريخي ايران و تاثير پذيري از تجربههاي گذشتگان اظهار داشت: استان قزوين جزو نخستين شهرهايي است که توانسته شهر نشيني را تجربه و با توجه به مفاهيم توسعه آن را ثبت و ضبط کند و در سيستم شهرسازي از آن بهره مند شود.
«علويان صدر» قزوين را از شهرهاي کهن ايران خواند و افزود: با توجه به قدمت تاريخي و ارزشمند قزوين و بناها و محوطههاي فراواني که در آن جاي دارد بايد در صف اول حفظ و نگهداري اين آثار از استاد کاران و هنرمندان بسياري که از خود گذشتگي کرده و اين مواريث را براي تحويل به آيندگان حفظ و مرمت نمودهاند قدرداني کرد .
او ادامه داد: همچنين بايد براي نهادينه شدن اين هنر در جامعه برنامهريزي کرد تا هم زحمتکشان اين مرز و بوم شناخته شوند و هم مواريث تاريخي حفظ شود.
در ادامه مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين با تبريک آزاد سازي خرمشهر و تقارن اين روز با هفته ميراث فرهنگي گفت: ميراث فرهنگي يک مقوله عام است که متعلق به همه مردم است که در کشور ما اين امر مهم در حال اوج گرفتن است.
«اسدالله بيرانوند» با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري مبني برسال جهاد اقتصادي افزود: امسال بايد در زمينه کميت و کيفيت حفاظت از محوطهها و بناهاي تاريخي از سالهاي قبل کوشاتر بوده تا بتوانيم در خدمت به مردم گام موثري برداريم.
او همچنين مرمت مجموعه دولتخانه صفوي را يک فرصت خواند و اظهار داشت: با آزاد سازي و تملک کامل مجموعه دولتخانه صفوي و مرمت آن با اصول معماري ايراني اسلامي بر آنيم تا آن را به يک مکان مناسب جهت بهره برداري هم استانيها و گردشگران تبديل کنيم.
در پايان اين نشست به 75 نفر از استادکاران، مجريان و طراحان در حوزه ميراث فرهنگي به رسم تشکر لوح تقدير و هداياي نفيس اهدا شد.
/104
انتهای پیام/