رونمايي از فاز نخست مرمت کاخ مظفري دارآباد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در اين مراسم معاون ميراث‌فرهنگي استان تهران گفت: انجام مطلوب وظايف اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران جز با همکاري پژوهشگران، متخصصان و آحاد مردم امکانپذير نيست.

«بهروز جلالي» پژوهش را رکن اصلي حوزه ميراث‌فرهنگي عنوان کرد و گفت: پژوهش شناخت از گذشته است و حفاظت نيز به عنوان ضرورت ادامه کاري در اين حوزه مطرح مي‌شود.

او گفت: از ديگر وظايف اين معاونت معرفي آثار تاريخي است چرا که معرفي به عنوان وظيفه ما در قبال مردم و فرهنگ سرزمين مطرح است.

او گفت: با اين نگاه امروز شاهد رونمايي از فاز نخست مرمت يکي از ارزشمندترين بناهاي استان تهران هستيم.

به گفته اين مقام مسوول کاخ مظفري نياوران در سال 1280 شمسي بنا شده و انگيزه ساخت آن ابتلاي مظفر‌الدين‌شاه به بيماري سل و توصيه پزشک معالج او براي قرارگيري در مکاني خوش آب و هوا بوده است.

معاون ميراث فرهنگي تهران ادامه داد: اين اثر تاريخي در زمان پهلوي اول مصادره شده و در سال 1312 هنگامي که «دکتر مسيح دانشوري» به ايران بازگشت به بيمارستان تغيير کاربري يافته است.

او با بيان اينکه در سال 53 اين مکان «مسيح دانشوري» نام گرفته است، بيان داشت: اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران از سال 1386 تهيه طرح مرمت اين بنا را در دستور کار قرار داده و در سال 88 با صرف يک ميليارد و 480 ميليون ريال کار ساماندهي و مرمت اين ميراث تاريخي را انجام داده است.

او گفت: هزينه کل مرمت اين بنا در فاز نخست 3 ميليارد و 300 ميليون ريال بوده است.

«جلالي» تزئينات آجري، گچبري، آينه‌کاري و غيره را از ويژگي‌هاي ارزشمند کاخ مظفري دارآباد عنوان کرد.

خاطرنشان مي‌شود؛ اين اثر تاريخي پس از پايان يافتن عمليات مرمتي به موزه پزشکي تبديل خواهد شد.

/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390031024