«مهدي ايزدي» افزود: پرونده هشت بناي تاريخي، دو تپه تاريخي و چهار اثر معنوي به منظور ثبت در فهرست آثار تاريخي تهيه و تکميل شده است که درصدد معرفي اين پروندهها در سومين همايش ثبت آثار ملي هستيم.
او خاطرنشان کرد: اين هشت اثر تاريخي شامل خانه احمدعلي خان منصور هزار جريبي متعلق به دوره قاجار در شهرستان گلوگاه، حمام دينهسر متعلق به دوره قاجار در ساري، بناي سيدجلالالدين متعلق به قرن هفتم و هشتم ه.ق در ساري، خانه ارباب درزي متعلق به دوره قاجار در آمل، بناي درويش متعلق به قرن هشتم و نهم ه.ق در ساري، تکيه امامزاده اسماعيل متعلق به دوره قاجار در جويبار، مقبره شهابالدين دلا متعلق به قرن هشتم و نهم ه.ق در آمل و حمام کروکلا متعلق به دوره قاجار در بابل ميشود.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان مازندران افزود: همچنين دو تپه تاريخي گل محله با قدمت دوره تاريخي- قرون مياني اسلامي در محمودآباد و تپه قلعهکش متعلق به عصر مفرغ مياني- هزاره اول قبل از ميلاد در آمل براي ثبت در فهرست ميراث ملي معرفي خواهد شد.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي ادارهکل ميراثفرهنگي در پايان به معرفي آثار پيشنهادي استان در حوزه ميراثمعنوي پرداخت و گفت: اين آثار شامل پوشاک سنتي مازندران، نخلگرداني روستاي نوا، عزاداري محرم و گليمچه متکازين ميشود.
/117
انتهای پیام/