«مهرداد ذاکر» در گفتگو با ميراث آريا(chtn)،با بيان مطلب بالا افزود: البته بايد توجه داشته باشيم که چنين وضعيتي افراد سالخورده را نيز مانند کودکان بيش از سايرين در معرض خطر قرار مي‌دهد.

اين پزشک متخصص انجام فعاليت‌هاي ورزشي در چنين هوايي را تهديدي براي سلامتي دانسته و گفت : از همشهريان مي‌خواهم که در صورت ادامه اين وضعيت آلودگي هوا از ورزش کردن در فضاهاي باز شهري پرهيز کنند چرا که در زمان ورزش ريزگردها بيش از زمان عادي وارد ريه‌ها شده و به سلامتي لطمه مي‌زند.

«ذاکر» با اشاره به ماسک‌هاي معمولي موجود در بازار از شهروندان تهراني درخواست کرد تا از اين ماسک‌ها استفاده نکرده و ماسک‌هاي استاندارد را جايگزين ماسک‌هاي معمولي کنند.

او اضافه کرد: استفاده از ماسک‌هاي «N95» با عنوان ماسک‌هاي فيلتردار براي جلوگيري از ورود ريزگردها و ذرات معلق به درون ريه‌هاي تنفسي در افراد مناسب هستند که شهروندان مي‌توانند درصورت لزوم نسبت به تهيه آن اقدام کنند.

«ذاکر» گفت: در صورت عدم دسترسي به ماسک‌هاي فيلتردار، ‌شهروندان مي توانند با استفاده از دو لايه کردن ماسک‌هاي معمولي و قراردادن يک دستمال مرطوب يا يک ماسک خيس درون آن از ورود ريزگردها به درون ريه‌ها جلوگيري کنند.

اين متخصص در پاسخ به پرسشي مبني براينکه ورود ريزگردها به درون سيستم تنفسي افراد چه خطراتي را بدنبال دارد؟گفت: خطرات ورود ريزگردهاي هوا به درون سيستم تنفسي بسته به منشا ورود آنها و نيز موارد همراه با اين آلاينده‌ها متفاوت است اما عمده‌ترين عوارض آن تشديد حملات تنفسي در افراد است. هواي آلوده بويژه آنکه همراه با ريزگرد باشد تعداد حملات تنفسي را افزايش مي‌دهد.

«ذاکر» در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينکه آيا استفاده مکرر از اسپري‌هاي ويژه رفع آسم و تنگي نفس در هواي آلوده به ريزگرد را به بيماران تنفسي توصيه مي‌کنيد يا خير؟ گفت: استفاده بيش از حد از اين اسپري‌هاي دارويي سبب لرزش دست و افزايش ضربان قلب بيماران تنفسي مي‌شود که استفاده بيش از اندازه آنها بيش از دو بار در روز بنابر تجويز پزشک به بيماران تنفسي توصيه نمي‌شود. در هر 20 دقيقه استفاده دو «پاف» از اين اسپري‌ها کافي است و استفاده بيش از حد آنها نيز اثربخش نخواهد بود.

او تاکيد کرد: پس از هربار استفاده از اين اسپري‌ها 15 دقيقه زمان لازم است تا اين دارو اثر خود را نشان دهند بنابراين نبايد بيش از حد اندازه از آنها استفاده کرد.

اين پزشک متخصص بيماري‌هاي ريوي به شهروندان توصيه کرد: پس از مشاهده علايم حملات تنفسي بويژه افرادي که براي نخستين بار دچار اين حملات مي‌شوند به پزشک يا اورژانس مراجعه کنند.

او همچنين از شهروندان درخواست کرد که در شرايط فعلي از تردد غير ضروري در هواي آزاد آلوده به ريزگرد پرهيز کنند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 139003237