او با اشاره به ثبت اين آيين معنوي در فهرست ميراث ملي کشور در سال گذشته گفت: امسال نخستين سال ثبت اين اثر با مراسم ويژه نمادين با عنوان رونمايي آبپاشان که نام ديگر اين مراسم است گرامي داشته ميشود.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي هدف از برگزاري اين مراسم را احياي هويت تاريخي، رسومات و ميراثمعنوي شهرستان فراهان عنوان کرد.
«فراهاني» متذکر شد: در اين مراسم که با حضور گسترده مردم از مناطق مختلف استان برگزار ميشود علاوه بر تشريح تاريخچه و زواياي آن، بازيهاي محلي، آواها و نواهاي کار و پيشينه و فرهنگ کشاورزي و درو در منطقه معرفي ميشود.
او زمان برگزاري اين مراسم را آغاز فصل برداشت گندم عنوان کرد و گفت: مردم در اين مراسم براي خير و برکت محصولات کشاورزي خود دعا ميکنند؛ آرزوي بارش باران در سال زراعي پيشرو نيز از ديگر بخشهاي اين مراسم است.
اين مقام مسوول به مشارکت فرمانداري شهرستان فراهان در برگزاري اين مراسم اشاره کرد و گفت: مراسم تعزيهخواني نيز هر ساله توسط گروه تعزيهخوانهاي تفرشي در اين روز در محوطه باز به اجرا در ميآيد.
«فراهاني» ادامه داد: جشن تيرگان از زمانهاي ايرانباستان در روز سيزدهم تير برگزار ميشد، ولي سالهاست که در ذلفآباد با گذشت زمانهاي طولاني و با ترکيبي از آداب و رسوم محلي و مراسم مذهبي مانند تعزيهخواني شکل مخصوص به خود را گرفته است و همچنان تا به امروز به اجرا در ميآيد.
او خاطرنشان کرد: تاريخ اين جشن به دليل اينکه روز آغاز فصل تابستان، فصل پرکاري براي کشاورزان و بلندترين روز سال است و همچنين آغاز زمان برداشت گندم به عنوان مهمترين محصول کشاورزان اين منطقه، به يکم تيرماه تغيير يافته است.
/115
انتهای پیام/