مرمت و بازسازي طاق اصلي پل تاريخي گاوميشان

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان ايلام در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، درباره اقدامات اين اداره‌کل براي پل تاريخي گاوميشان، به مرمت و بازسازي طاق اصلي اين اثر تاريخي اشاره کرد و گفت: در واقع مرمت و بازسازي طاق اصلي، بخش مهم طرح ساماندهي و باز زنده‌سازي پل تاريخي گاوميشان را شامل مي‌شود.

«مسعود اسکندري» خاطرنشان کرد: با مرمت اين بخش بيش از 50 درصد مرمت اين اثر تاريخي انجام شده است و پس از آن مي‌توان به احياي پل پرداخت.

او ادامه داد: آنچه در طرح مرمت قوس دهانه اصلي پل گاوميشان به عنوان اصلي‌ترين مسئله، مدنظر و در راس امر قرار گرفت توجه به قواعد و اصول مرمت علمي با توجه به منشورهاي بين‌‌المللي و معاهدات مورد وفاق جهاني و در کنار آن‌ها توجه و محترم شمردن اصالت اثر و کمترين دخالت در وضع موجود بنا بوده است.

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث‌فرهنگي استان ايلام اظهار داشت: در ساير قسمت‌هاي بنا هم به جز مواردي که به ناچار در مرمت استحفاظي و رفع آسيب‌ها و خطرات، دخالتي در کالبد بنا مي‌شود خطوط کلي بنا و کالبد آن مورد احترام و بدون تغيير باقي مي‌ماند.

خاطرنشان مي‌‌شود، پل تاريخي گاوميشان واقع در شهرستان دره‌شهر يکي از قديمي‌ترين پل‌هاي تاريخي کشور متعلق به دوران ساساني است که بخشي از تاريخ کهن اين شهرستان را نمايان مي‌کند. مورخان در مطالعه تاريخ کهن شهرستان دره‌شهر، اين شهرستان را اولين شهر دوران ساسانيان ناميده‌اند.

اين پل تاريخي از پنج چشمه بزرگ تشکيل شده که در حال حاضر فقط يکي از اين چشمه‌ها سالم است و ارتباط چشمه‌ها با مسير حرکت آب و طغيان آن محرز است.
اين پل بسيار فني و پيچيده ساخته شده است به طوري که رقيبي جدي براي پل‌هاي مهم بشمار مي‌رود.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139003266