«وحيد احمدي» از ثبت «فنآوري تهيه دوشاب» در شهر اروميه، مراسم «جشن انگور مسيحيان» و «فنون و شيوههاي نمکگيري از درياچه اروميه» به عنوان سه ميراث معنوي استان نام برد که موفق به دريافت شماره ثبت شدند.
او از مراسم دوشابپزان به عنوان يکي از مراسمهاي رايج در استان آذربايجانغربي نام برد و گفت: اين مراسم در طول ساليان دراز، سينه به سينه منتقل شده است، بطوريکه امروزه در فصل تابستان ميتوان شاهد اجراي اين مراسم در جايجاي اين استان بود.
«احمدي» تصريح کرد: دوشابپزان که در واقع مراسم تهيه شيره انگور است هرساله در اواسط شهريورماه به صورت گروهي در باغهاي انگور استان برگزار ميشود و از آيينهاي کهن استان به شمار ميرود.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار آذربايجانغربي با اشاره به ثبت «جشن انگور مسيحيان» نيز گفت: قدمت اين جشن که هرسال در منطقه اروميه همراه با رقص و آوازهاي آذربايجاني برگزار ميشود به چندين هزار سال قبل باز ميگردد.
«احمدي» خاطرنشان کرد: اين جشن معمولاً در اواخر شهريورماه که انگورها کاملاً ميرسند برگزار ميشود و آئينها، سنتها و رسم و رسوم مخصوص خود را دارد که همچنان پابرجا مانده است.
او ادامه داد: جشن انگور در بعضي از روستاها همزمان با رسيدن کامل انگور و برخي ديگر به هنگام چيدن و جمعآوري انگور برگزار ميشود که به آن شانيدر (انگور چيني) ميگفتند و آن را جشن ميگرفتند.
به گفته «احمدي» در ايام قديم مردم اروميه با توجه به پايبند بودن به رسم و رسوم و آداب کهن و ديرين نياکان خود تا چند روز قبل از برگزاري مراسم عيد انگور از خوردن انگور خودداري ميکردند و با اين کار احترام و ارزش گذاشتن به نعمتهاي الهي و آداب رسوم گذشتگان خود را به نمايش ميگذاشتند.
اين مقام مسوول در معاونت حفظ، احيا و ثبت ملي آثار استان آذربايجانغربي همچنين از «فنون و شيوههاي نمکگيري در درياچه اروميه» به عنوان ديگر اثر ثبت شده استان در فهرست ميراثمعنوي نام برد و گفت: اين مراسم نيز بيشتر در فصل گرم سال انجام ميشود.
/115
انتهای پیام/