او افزود: اولين مرحله از اين عمليات اجرايي مهم و ماندگار، مرمت بدنههاي آجري ضلع شمالي گنبدخانه است که با هدف بازگشايي دروازه مسدود شده اين ضلع تعريف شده است.
اين مقام مسوول ادامه داد: در ضلع شمالي گنبد سلطانيه علاوه بر دروازه مذکور مسجد تاريخي علامه حلي نيز واقع شده که به زودي و در فازهاي بعدي مرمت خواهند شد.
مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه با اشاره به اينکه در طرفين ضلع شمالي در دو منتهاي شمال شرقي و شمال غربي گنبد دو بخش مرمتي که به لحاظ منظري در تمايز نسبتا محسوس با سطوح مياني قرار دارند، ديده ميشود، اظهار داشت: لازم است ميان آنها و نمايه پيرامون دروازه شمالي همخواني بيشتري ايجاد شود.
«رازقي» ريختگيهاي آجري و از بين رفتن بندکشيها و ملاتهاي حد فاصل آجرهاي بدنه شمالي گنبد را از ديگر عوارض اين ضلع دانست که در آينده مورد بازسازي قرار ميگيرند.
او يادآور شد: يکي ديگر از مشکلات جدي در مسير احياي دروازه شمالي گنبدخانه، قرارگيري لالههاي کالبدي-الحاقي مربوط به مسجد علامه حلي روي بيش از نيمي از مدخل اين دروازه ايلخاني است که نظر به شرايط خاص آن احيا و ساماندهي ميشود.
به گفته اين مقام مسوول در فازهاي آتي عمليات اجرايي اين پروژه با اهميت شروع ميشود و در تابستان 90 کارگاههاي ساماندهي و احياي مسيرهاي دسترسي از دروازه شمالي محوطه به دروازه شمالي گنبد از قلب محدودههاي باستاني کاوش شده اين مجموعه فرهنگي - تاريخي آغاز به کار ميکند.
112/
انتهای پیام/