او با ابراز اميدواري نسبت به تهيه پرونده ثبت جهاني اين اثر تاريخي گفت: شرايط و ويژگيهاي منحصر به فرد پل گاوميشان، اين اثر تاريخي را واجد شرايط ثبت جهاني کرده است و اميدواريم بتوانيم به همراه ديگر آثار تاريخي درهشهر به فهرست ثبت ميراث جهاني راه يابيم.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي استان ايلام با بيان اينکه اداره کل ميراثفرهنگي استان ايلام سياستهاي خوبي براي حفاظت و تهيه طرحهاي مطالعاتي اتخاذ کرده است، اظهار داشت: از سال 79 تا کنون برنامههاي مرمتي، مطالعاتي و حفاظتي مختلفي بر روي اين اثر انجام گرفته است.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان ايلام تصريح کرد: طي اين مدت هفت فصل مرمت بر روي پل تاريخي گاوميشان با صرف اعتباري حدود 300 ميليون تومان انجام گرفته است.
«خانزادي» گفت: طرح جامع مطالعاتي مرمت اين اثر شامل آسيبشناسي، آسيبنگاري، حفاظت اضطراري و مرمتي تهيه شده است که هر سال بر اساس اين طرح، پروژههاي مختلفي انجام ميگيرد.
او با بيان اينکه اطلاعات فني و تاريخي پل گاوميشان تکميل شده است، افزود: ساماندهي محوطه، تعيين عرصه و حريم، نقشهبرداري، تهيه مدارک فني، مطالعات زمينشناختي، خاکشناسي و به طور کلي مطالعات جامع اين اثر توسط اداره کل ميراثفرهنگي استان انجام شده است.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي استان ايلام، استحکامبخشي دهانه پلها که بر اساس سيلابها و طغيان رودخانه آسيب ديدند را حائز اهميت دانست و يادآور شد: سال 89، پايه دهنه جنوبي پل که بر روي رودخانه سيمره قرار گرفته و در اثر سيلاب ساليان گذشته و طغيان رودخانه شسته شده بود مورد مرمت و استحکامبخشي قرار گرفت.
«خانزادي» افزود: اين استحکامبخشي به روش شاتکريت و يک ديوار ماروني با مصالح سنتي اجرا شد که تاثير بسياري در انتقال فشار به اطراف پايههاي پل و جلوگيري از تخريب زير پايه داشت.
اين مقام مسوول در اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان ايلام گفت: پس از اتمام پروژه استحکامبخشي، اقدامات مرمتي بر روي نما و عرشه پل انجام خواهد گرفت.
/117
انتهای پیام/