«خسرو دانشجو» با اشاره به مصوبه شوراي عالي حفاظت از محيط زيست در خصوص حذف آزبست از توليد کارخانجات که در سال 79 به تصويب رسيده بود، تصريح کرد: بر اساس اين مصوبه بايد طي 7 سال به تدريج تمامي محصولاتي که از آزبست استفاده ميکردند حذف ميشدند اما متاسفانه به دليل عدم توجه دستاندرکاران در سالهاي اخير با وجود سپري شدن مهلت 7 ساله کارخانهها توليدکننده محصولات آزبستي همچنان از اين ماده خطرناک استفاده ميکنند.
«دانشجو» ادامه داد: به دليل ممنوعيت استفاده از اين ماده در اغلب کشورهاي دنيا، قيمت آن در بازارهاي جهاني رو به کاهش است و اين سبب شده که ميزان واردات محصولات آزبستي به کشور روز به روز افزايش يابد.
سخنگوي شوراي شهر تهران با بيان اينکه به منظور حفظ سلامت شهروندان تهراني که در مواجه بسيار بالاي آزبست قرار دارند طرحي در 3 ماده پيشنهاد ميشود، گفت: به مسئولان پيشنهاد ميشود به منظور حفظ سلامت مردم و محيط زيست از خطرات ناشي از مصرف محصولات آزبستي نسبت به پيگيري مصوبه شوراي عالي محيط زيست در ارتباط با ممنوعيت استفاده از آزبست و محصولات آن توجه کرده و از توليد، ورود و محصولات آزبستي به کشور ممانعت کنند.
او ادامه داد: شهرداري تهران مکلف است با هماهنگي سازمان حفاظت از محيط زيست، اقدامات لازم را براي اندازهگيري و گزارشدهي مستمر در خصوص ميزان آزبست در مناطق مختلف شهرداري تهران انجام دهد.
همچنين به دولت پيشنهاد ميکنيم به منظور حفظ سلامت مردم نسبت به بررسي در زمينه منشاءيابي آزبست موجود در هواي شهر تهران اهتمام ورزيده و بر اين اساس نسبت به حذف منابع توليدکننده اين ماده به هواي محيطهاي شهري اقدام کند.
«دانشجو» با بيان اينکه آزبست مدتي در هواي شهر تهران اندازهگيري نميشد، گفت: پس از مدتي که اين پايش انجام شد متوجه شديم در برخي از محصولات آزبست استفاده ميشود که معمولا در محصولاتي مثل لنت ترمز و صفحه کلاچ آزبست مورد استفاده قرار ميگيرد.
/118
انتهای پیام/