مراسم تجليل و تقدير از فعالان تعزيه شوش

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري خوزستان؛ در اين مراسم که با حضور مديرکل ميراث‌فرهنگي خوزستان ، اعضاي ستاد تعزيه شوش ، جمعي از مسئولين شهرستان شوش و کارگردان فيلم «بازي در عشق» با موضوع تعزيه برگزار شد از فعالان اين عرصه، تعزيه‌خوان‌ها و گردانندگان آيين مذهبي تعزيه تقدير و تشکر بعمل آمد.

«پرويز پور فرخي»، مدير کل ميراث فرهنگي خوزستان در اين مراسم به اهميت حفظ ميراث معنوي و ناملموس تعزيه اشاره و فعاليت در اين عرصه، برگزاري مراسم‌هاي تعزيه‌خواني و ساخت فيلم از جمله فيلم «بازي در عشق » را از عوامل موثر در حفاظت و پاسداشت آيين‌هاي ديني و مذهبي عنوان کرد.

همچنين در اين مراسم گزيده بخش‌هايي از فيلم «بازي درعشق»به کارگرداني «حسين رحمتي» به نمايش گذاشته شد .

فاز نخست اين فيلم که به تعزيه شهرهاي شوش ، دزفول و شوشتر اختصاص دارد اقدامات پژوهشي در خصوص آيين مذهبي تعزيه در اين شهرستان‌ها را به تصوير مي‌کشد.

در مراسم تجليل از فعالان تعزيه استان، خردسال‌ترين اجرا کننده تعزيه همراه چند تن از اجراکنندگان و تعزيه‌خوان‌هاي شهرستان شوش به نمايش زنده نقش‌هاي خود پرداختند .

تعزيه بيانگر وجهي از تاريخ ديني شيعيان و نشان‌دهنده رخدادي واقعي ـ تاريخي در حوزه حيات قدسي قديسان دين و مذهب در جهان تشيع است.

هر مجلسي از تعزيه نمايشگر نبرد ميان گروهي از نيروهاي اهورايي و مينويي با گروهي از نيروهاي اهريمني و شرير در قلمرو زندگي دنيوي ، برتابنده صورت ويژه‌اي از قداست و خباثت آدميزادگان بر روي زمين است.

مسلمانان شيعه در نمايش آييني ـ مذهبي تعزيه به سنت تکرار باز مي‌گردند و اعمال و رفتارهاي آغازين نياکان خود را، گويي که در زمان حال روي داده است ، تکرار مي‌کنند و باز مي‌نمايند .

تعزيه‌خواني ، صحنه‌هايي از واقعه‌هاي تاريخي را که حدود يک هزار و چهارصدسال از آنها گذشته و زمينه و صبغه اسطوره‌اي به خود گرفته‌اند، احيا و بازگو مي‌کند.

تعزيه‌خواني يک آيين مذهبي ـ عبادي يا يک بازي آييني ـ نمايشي و صورتي ترکيبي از هنر کهن داستان‌سرايي و نقالي و سنت روضه‌خواني و نوحه‌سرايي در ايران است.

اهميت و ارزش تعزيه‌خواني بيش از آن که در روش اجرا و نمايش واقعه‌ها باشد، در شيوه خواندن هنرمندانه اشعار و بيان درست واقعه‌هاست .

از اين رو ، به اين رفتار مذهبي اصطلاحاً «تعزيه خواني» گفته‌اند . در دوره قاجار ، تعزيه يا تعزيه‌خواني را «شبيه» يا «شبيه در آوردن»نيز مي‌خواندند.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 139004017