جشن ملي تيرگان در فراهان برگزار شد

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، اين مراسم روز يکم تيرماه با حضور جمع کثيري از مردم، مسوولان اجرايي و نخبگان فرهنگي و هنري استان مرکزي در جوار امامزاده احمدبن‌علي (ع) در منطقه ذلف‌آباد فراهان برگزار شد.

در اين مراسم آيين‌هاي نمادين شکرگزاري برداشت محصول، آواي ضرب زورخانه‌اي، نواهاي موسيقيايي کردستان و لرستان و رسم آب‌پاشان با محتواي باران‌خواهي به اجرا درآمد.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي در اين مراسم گفت: در تقويم کهن ايراني در روزهايي از سال نام ماه و روز يکي بوده و در اين ايام جشن‌هايي برپا مي‌شده است که تيرگان از اين جشن‌ها است.

«محمدحسين فراهاني» تصريح کرد: تيرگان که جشن آب‌پاشان و شکرانه برداشت گندم نيز نام دارد در گذشته‌هاي دور در فاصله روزهاي دهم تا سيزدهم تيرماه برگزار مي‌شد؛ اکنون تاريخ برگزاري آن به يکم تيرماه تغيير پيدا کرده است و با قوت بيشتر در شهرستان فراهان برگزار مي‌شود.

او با بيان اينکه اين جشن با مناسک آييني خاص به عنوان نماد همدلي و تعاون مردم برگزار مي‌شود، تصريح کرد: به دليل اصالت و غناي فرهنگي ناب جشن تيرگان، اين مراسم در دي‌ماه سال 89 به عنوان ميراث‌معنوي در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.

«فراهاني» گفت: در گذشته کشاورزان و مردم فراهان در کنار آيين‌هاي پرده‌خواني و تعزيه، آب‌پاشي و باران‌خواهي وسايل مورد نياز برداشت خود را از بازار روز برپا شده در حاشيه جشن تهيه مي‌کردند و يک روز خوب با بازي‌هاي محلي و غذاهاي سنتي را در کنار خانواده مي‌گذراند.

او خاطرنشان کرد: ميراث‌معنوي سرمايه ملي و فرهنگي هر قوم است که حفظ و احياي آن تنها با يک نهاد و سازمان ميسر نيست و تمامي مردم و انديشمندان در اين حوزه مسوول هستند و بايد ميراث‌فرهنگي و گردشگري را ياري رسانند.

فرماندار شهرستان فراهان نيز در اين آيين گفت: جشن تيرگان از ديرباز در اين منطقه برگزار مي‌شده است و اين مهم بيانگر ارتباط معنوي مردم با خدا و اصالت کشاورزي و کسب روزي حلال از طريق کشت گندم است.

«مرتضي وحيدزاده» افزود: هرساله در اول تيرماه آستان معنوي و روحاني امامزاده «احمدبن‌علي (ع) » ذلف‌آباد پذيراي جمع کثيري از مردم براي برگزاري جشن تيرگان و شگرگزاري برداشت محصول است؛ خانواده کشاورزان روستايي با حضور در اين جشن و آيين‌هاي معنوي آب‌پاشان براي برداشت محصول خود آماده مي‌شوند.

او فراهان را خطه‌اي نخبه‌پرور و از قطب‌هاي مهم کشاورزي استان مرکزي خواند و گفت: حفظ و احياي داشته‌هاي فرهنگي و قومي اين شهرستان به عنوان ميراث‌معنوي و تاريخي امروز به عنوان رسالتي مهم برعهده مسوولان گذاشته شده است.

در حاشيه مراسم جشن ملي تيرگان نمايشگاه صنايع‌دستي و سوغات ايران با حضور صنعتگران‌دستي 9 استان که در 21 غرفه توليدات خود را به نمايش گذاشته بودند برپا بود.

115

انتهای پیام/

کد خبر 139004022