او با بيان اينکه مسجد مدرسه پيغمبريه در کنار بقعه چهار انبيا نقش اجتماعي و مذهبي شهر را به عهده داشته است، تصريح کرد: اين بنا هماکنون نيز از بناهاي مهم فرهنگي شهر به شمار ميرود که در سالهاي مختلف مورد مرمت کارشناسي قرار گرفته است.
مديرکل ميراثفرهنگي قزوين با اشاره به مرمتهاي انجام شده روي اين بنا در سالهاي گذشته گفت: بخشهاي جنوبي و بدنه مشترک با بقعه پيغمبريه و مسجد در سال 80 به صورت موضعي مرمت شدند و هماکنون نيز مراحل ديگر مرمت آغاز شده است.
«بيرانوند» ادامه داد: در سال جاري نيز مرحله باززندهسازي و تحويل حجرههاي مدرسه به طلاب آغاز شده است و مرمت کالبدي آن نيز در ضلع شمالي و شرقي بنا ادامه داد.
او اعتبار تخصيص داده شده به مرمت اين بنا را در سال جاري 400 ميليون ريال اعلام کرد و بيان داشت: مرمت مسجد – مدرسه پيغمبريه با آزادسازي ديواره جداکننده اين بنا با دولتخانه صفوي به عنوان يک بدنه شهري به مرحله ساماندهي خواهد رسيد.
«بيرانوند» روند اجرايي مرمت اين بنا را تا پايان سال اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بخشهاي شمالي از نظر فضاي معماري مخدوش است که با بازنگري اسناد موجود اثر توسط تيم فني اجرايي در حال بازشناسي فضاهاي از بينرفته و الحاقي هستيم.
او يادآور شد: با توجه به محل قرارگيري اين بنا در بافت شهري و احاطه آن توسط واحدهاي تجاري شمال و شرق خيابان پيغمبريه تا تکميل شدن و تملک و آزادسازي، عمليات مرمت ادامه خواهد داشت.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي قزوين ابراز اميدواري کرد با مرمت جبهه شمالي و ساماندهي ديواره غربي به صورت فني مرمت اين بنا تا پايان سال 90 به اتمام برسد.
مسجد مدرسه پيغمبريه در قسمت شمالي بقعه پيغمبريه در شهر قزوين قرار دارد که بر اساس کتيبه موجود توسط «سارو تقي» وزير شاه عباس دوم در سال 1054 هجري بنا شده است. تعداد 11 حجره که 6 باب آن داراي ايوانچه است در سه ضلع مدرسه قرار دارند که با پلکاني از سمتغربي به خيابان راه پيدا ميکنند.
/115
انتهای پیام/