«اسماعيل کهرم»، در اينباره گفت: اين بتنريزيها که براي جلوگيري از نفوذ آب به سطوح زيرزميني صورت ميگيرد مانعي براي رسيدن آب به ريشههاي درختها بوده و به مرور زمان باعث از بين رفتن درختها شده است. در کنار اين عامل، پسماندهاي مواد شيميايي که در کارگاههاي مترو استفاده ميشود در مواردي پس از رهاسازي با منابع آب زير زميني ارتباط برقرار کرده و باعث خشکاندن ريشه چنارها شده است.
اين کارشناس محيط زيست سنگفرش بودن کف جويها در اين خيابان قديمي پايتخت را از ديگر عوامل نابودي و خشکشدن درختهاي خيابان وليعصر دانسته و افزود: يکي از دلايل خشکشدن درختان چنار خيابان وليعصر سنگفرش بودن و در برخي نقاط آسفالت شدن کف جويهاي اين خيابان است که اين کف سنگي يا آسفالتي نيز اجازه نميدهد که آب به خاک در قسمت ريشه درختان چنار نفوذ کند.
به اعتقاد اين کارشناس مسائل زيست محيطي همچنين محصور کردن محل رشد درختان به وسيله سنگچين و مواد مقاوم و نفوذناپذير را از ديگر موانعي ميداند که اجازه رشد را از تنه و ريشه درختان گرفته و موجب شده تا درختان نتوانند آزادانه رشد کنند و در نهايت خشک شدهاند.
«کهرم» همچنين از بعضي مغازهداران قستهاي شمالي خيابان وليعصر (عج) به عنوان عاملان ديگر نابودي اين درختهاي قديمي نام برده و اضافه کرد: در بعضي از قسمتهاي شمالي اين خيابان، به راحتي ميتوان خشکشدن درختها را در برابر مغازهها يا مجتمعهاي تجاري مشاهده کرد، آن هم در شرايطي که اين درخت را تنها با استفاده از سموم شيميايي ميتوان به اين حال و روز انداخت و امکان رخدادن طبيعي چنين وضعيت تاسفباري وجود ندارد.
اين کارشناس، در پايان با اشاره به راه حلي براي کمک به حيات درختهاي چنار افزود: با عريضتر کردن نهرها و جايگزيني خاک به جاي سيمان و سنگ ميتوان به حيات بهتر درختان کمک کرد. البته پير شدن و مرگ درختان يک امر طبيعي است بنابراين بايد درختان بيمار را شناسايي و قطع کرده و درختان جوان و شاداب را جايگزين کنيم.
/118
انتهای پیام/