«محمدابراهيم لاريجاني» مناسبتهاي ويژه فرهنگي تاريخي با اهداف سياحتي، زيارتي را دليلي براي حرکت و سفر برشمرد و گفت: هدف از گردشگري، مهم نيست، مهم رويداد و اطلاعرساني است. ما رويدادهاي زيادي در کشور داريم، ولي متأسفانه برنامهريزي براي تبليغات نداريم و ابزارهايهاي اطلاعرساني نيز در دست نيستند.
او با اشاره به جشن برداشت طالبي در روستاي کانتالوگ در ايتاليا از سال 1700 ميلادي تاکنون که گردشگران بسياري را به سوي اين روستا ميکشاند، گفت: جشنوارههاي ميوهجات و صنايعدستي ميتوانند در کنار ارايه ظرفيتهاي يک شهرستان موجبات سفر و گردشگري را فراهم کنند.
«لاريجاني» با اشاره به اينکه برخي محصولات نام آشناي ورامين همچون گوجه به فراموشي سپرده شده و شايد اين اتفاق براي طالبي و ديگر محصولات اين شهرستان رخ دهد برپايي جشنواره ميوهجات را زمينهساز يادآوري و حفاظت از هويت کشاورزي هر منطقه اعلام کرد.
او اظهار کرد: بسياري تهران را پايتختي بيهويت دانسته و برخي از وجود آثار تاريخي متعدد آن بياطلاع هستند و به گونهاي به نظر ميرسد، در اين استان هيچ اثر تاريخياي وجود ندارد يا حتي عدهاي خواسته يا ناخواسته بيشتر بر مدرن بودن تهران تأکيد ميکنند و هفتهزار سال تاريخ شهرستانهاي اين استان را ناديده ميگيرند.
«لاريجاني» با بيان اينکه بخشي از اين وضعيت به کمبود منابع مربوط است، ادامه داد: علاوه بر بحثهاي مالي و اعتباري که ممکن است براي هر دستگاه اداري پيش آيد، بخشي از اين مشکلات به ابزارهاي اطلاعرساني و عدم توجه بيشتر رسانهها و مطبوعات بازميگردد. ظاهرا عدهاي فکر ميکنند، توجه به ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي تنها وظيفه اين سازمان است، در صورتي که اين توجه نقشي فرابخشي است.
او با اشاره به گلايههايي که درباره راه نيفتادن موزه ورامين از پنج سال پيش تاکنون شده است، اظهار کرد: برنامههاي متعدد و از جمله راهاندازي موزه ورامين براي اين شهرستان در نظر گرفته شده که بخشي به دليل کمبود اعتبارات به تاخير افتاده است.
«لاريجاني» جايگاه ورامين در حوادث تاريخي و يادماني را ديگر از ظرفيت هاي اين شهرستان بيان کرد و اظهار داشت: ورامين ميتواند به عنوان قطب کويرنوردي مورد توجه قرار گيرد.
او با اشاره به پيگيريهاي ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران براي ثبت جهاني مسجدجامع ورامين، اضافه کرد: برنامه جشنواره طالبي با کمترين هزينه و با کمک فرمانداري، شهرداري و تعدادي از مسوولان شهرستان برگزار شده است.
نماينده مردم ورامين در مجلس شوراياسلامي نيز در بخش ديگري از اين مراسم با ابراز خرسندي از خدمات مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران در توجه به مشکلات و معضلات ادارات تابعه اين اداره کل تصويب ورامين به عنوان فرمانداري ويژه را موفقيتي براي اين شهرستان عنوان کرد.
او با اشاره به تنوع محصولات ورامين در حوزههاي کشاورزي، دامپروري و توليدات صنعتي انتخاب طالبي ورامين به عنوان سمبل جشنواره را انتخابي مناسب دانست.
«نقوي» با تأکيد بر اينکه ورامين در آستانه جهش بزرگي است، افزود: ما در آينده نزديک، افق روشني را در ورامين خواهيم داشت و اين شهرستان کانون جنوب شرق استان تهران است.
معاون سياسي انتظامي فرمانداري شهرستان ورامين نيز در سخناني با اشاره به جمعيت 700 هزار نفري اين شهرستان، گفت: با وجود 130 هزار هکتار زمين قابل کشت در اين منطقه، به دليل کمبود آب تنها نيمي از زمينهاي ورامين به زير کشت ميرود.
جليلي با اشاره به برداشت 200 هزار تني محصول طالبي در سال گذشته و معادل 25 تن در هر هکتار اين محصول را پربازدهترين محصول ورامين برشمرد و گفت: اهتمام دولت در توسعه کشاورزي است و اين امر در تخصيص بودجه نيز لحاظ شده است.
او گسترش صنعت توريسم را از ديگر موارد ترقي ورامين در کنار فعاليتهاي اقتصادي بيان کرد.
مدير اداره ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهرستان ورامين نيز در سخناني با اشاره به چگونگي نحوه شکلگيري جشنواره طالبي با مشارکت ادارهها، نهادها و برخي اشخاص حقيقي و حقوقي شهرستان ورامين را شهرستاني با جاذبههاي گردشگري بيشمار و 214 اثر تاريخي و فرهنگي که 100 اثر آن در فهرست آثار ملي جاي گرفته معرفي کرد.
«مجيد ژالهنيا» تالاب فصلي «بند عليخان» و روستاهاي هدف گردشگري شهرستان ورامين را از جمله اين آثار دانست و ادامه داد: ويژگيها و قابليتهاي شهرستان ورامين، ما را بر آن داشت تا با اين جشنواره دست کمبخشي از آنها را معرفي کنيم.
او هدف اصلي از برگزاري اين جشنواره را معرفي آداب و سنن مردم شهرستان و پتانسيلهاي موجود در ورامين ارزيابيکرد و گفت: در اين راستا با انجام فراخوان از عکاسان دعوت شد تا عکسهاي خود در زمينه ظرفيتهاي اين شهرستان را ارايه کنند که 100 عکاس در اين مسابقه شرکت کردند.
«ژالهنيا» گفت: در حوزه گردشگري شهرستان ورامين از بحث سياهچادر عشاير، شترسواري، آيينها و رسوم محلي شهرستان استفاده کرديم و در بخش آداب و رسوم محلي، موسيقي و لباسهاي محلي ورامين را بهنمايش گذاشتيم. همچنين در بخش صنايعدستي تعدادي از هنرمندان شاخص در اين رشته، هنر خود را بهصورت زنده به نمايش گذاشتند.
او با تأکيد بر استعداد منطقه ورامين در حوزه کشاورزي بويژه محصولات جاليزي انتخاب طالبي را تنها نمادي براي اين جشنواره ذکر کرد.
در اين جشنواره که تا 16 تيرماه در ميدان وليعصر(عج) شهرستان ورامين برپا است از 6 تن از فعالان حوزه ميراثفرهنگي اين شهرستان تقدير شد./115
انتهای پیام/