مديرکل ميراثفرهنگي آذربايجان شرقي يادآور شد: کالبد وضع موجود بنا به شواهد و گفته بزرگان مسجد مربوط به 300 تا 350 سال پيش است که توسط دو نفر از خيران بازار به نام حاج شيخ و حاج جعفر اصفهاني بنا شده و داراي دو شبستان براي هر يک از زنان خانواده بوده است.
او ادامه داد: اين مسجد به دليل قرار گرفتن در بافت قديمي شهر و نزديکي به يکي از دروازههاي شهر تبريز به نام در خيابان جز مجموعهاي شامل بازار، حمام و مسجد بوده که حمام آن متروکه شده ولي بازار و مسجد باقي است.
«محمدي» اظهار داشت: بازسازي بنا شامل شيرواني کردن گنبدها، نماي مسجد، تعويض کف از خاک به چوب، رنگ کردن مسجد و محرابها از جمله تعميرات انجام شده در اين مسجد است.
مديرکل ميراثفرهنگي اين استان افزود: از اين پس نظارت بر هرگونه عمليات و تغيير و مرمت در آن بر عهده اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي است.
او تصريح کرد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامي، هرکس بدون اجازه سازمان ميراثفرهنگي و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده مذکور به مرمت يا تعمير، تغيير، تجديد و توسعه ابنيه يا تزيينات اماکن فرهنگي – تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم ميشود.
مسجد ميرزا تقي مرحوم يکي از 16 اثر از ميراثفرهنگي و معنوي آذربايجان شرقي است که در خردادماه سال جاري در سومين همايش شوراي عالي سياستگذاري در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد.
111/
انتهای پیام/