«اکبر رحماني» کار‌شناس شيمي و بهداشت محيط در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با انتقاد از اين تصميم شهرداري تهران گفت: امروزه در بيشتر کشور‌هاي جهان استفاده از مواد «پي وي سي» يا‌‌ همان عناصر بازيافتي در کوچک‌ترين وسايل نيز به دليل عوارض آن ممنوع شده است آن وقت ما در کشورمان تصميم گرفته‌ايم که وسايل يک پارک را با استفاده از اين مواد توليد کنيم که بدون شک اين کار براي سلامت عموم شهروندان خطرناک است.

اين کار‌شناس، با اشاره به عوارض چنين موادي اضافه کرد: امروزه تحقيقات ثابت کرده‌اند که تابش مستقيم نور خورشيد بر مواد بازيافتي منجر به ايجاد مواد راديکال آزاد مي‌شود که اين گونه مواد به راحتي مي‌توانند به داخل دستگاه گوارش انسان نفوذ کرده و منجر به ايجاد بيماري‌هاي گوارشي سخت در انسان‌ها شوند.
«رحماني» از مسئولان شهرداري درخواست کرد که در اجراي اين پروژه از همکاري متخصصان بهره ببرند.

او در اين باره افزود: اميدوارم از متخصصان برجسته علم شيمي کشور در مطالعات ايجاد اين پارک حتما استفاده شود و همچنين اميدواريم که در اين پارک محل بازي براي کودکان ايجاد نشود چرا که بدن کودکان در برابر اين راديکال‌هاي آزاد شده بسيار حساس‌تر از بزرگسالان بوده و سلامت آن‌ها را به صورت جدي به خطر مي‌اندازد.

اين کار‌شناس علم شيمي با اشاره به ديگر عوارض استفاده از مواد بازيافتي خاطرنشان‌کرد: به طور کلي پلاستيک‌ها، پليمرهايي هستند که از سنتز مواد اوليه‌اي به نام مونومر تهيه مي‌شوند. مونومر‌ها موادي سمي و براي سلامت انسان مضر هستند. البته در اين مواد لايزرهايي نيز وجود دارند که آن‌ها نيز به نوبه خود با گرما ديدن آزاد شده و براي سلامت انسان‌ها ضرر دارند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390042212