يک کار‌شناس محيط زيست در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با بيان اين خبر تصريح کرد: تخليه زباله‌ها در حاشيه رودخانه‌ها ضمن تهديد سلامت عمومي، آلودگي منابع آبي را نيز بدنبال دارد و در طبيعت شکننده اين استان يک فاجعه زيست محيطي محسوب مي‌شود.

«آسان باقرزاده» با اشاره به نقش اهالي منطقه در ايجاد اين آلودگي‌ها افزود: متاسفانه به رغم جمع‌آوري روزانه زباله شهري از جلوي در منازل، مردم نيز عادت کرده‌اند که زباله‌هاي خود را در حاشيه خيابان يا رودخانه‌ها‌‌ رها کنند.

به گفته اين کار‌شناس محيط زيست، در زمان حاضر، روزانه ۵۶۰تن زباله در شهر رشت و ۷۹۸تن زباله در روز در حوزه آبخيز تالاب انزلي توليد مي‌شود و يکصد تن زباله شهر انزلي نيز روزانه در مجاورت اين تالاب بين‌المللي دفن مي‌شود.

«باقر‌زاده» در اين رابطه گفت: روزانه ۱۵تن زباله در مجاورت رودخانه خالکايي ماسال دفن مي‌شود و محل انباشت موقت زباله‌هاي صومعه سرا در مجاورت رودخانه ماسوله در نظر گرفته شده است که ۱۵تن در روز در اين محل دپو مي‌شود و ساير شهرهاي گيلان نيز وضعيت مشابهي دارند.

اين کار‌شناس با اشاره به وجود زباله‌هاي بيمارستاني در ميان زباله‌هاي تخليه شده افزود: بخشي از اين پسماند‌ها، زباله‌هاي بيمارستاني عفوني هستند و همراه زباله‌هاي شهري دفن مي‌شوند و تعدادي مطب و کلينيک خصوصي هم وجود دارند که هيچگونه مديريتي در جمع آوري و انهدام زباله عفوني آنها صورت نمي‌گيرد و اين زباله‌ها همراه زباله‌ها شهري دفن مي‌شوند.

«باقر‌زاده» يادآور شد: متاسفانه تخليه زباله‌هاي صنعتي استان نيز فاقد جايگاه مشخص و مديريت است و اين زباله‌هاي نيز همراه زباله‌هاي شهري دور ريخته مي‌شوند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 139004227