رئيس بيمارستان دامپزشکي تهران در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با اشاره به منشا شيوع اين بيماري گفت: اين بيماري مشترک ميان انسان و حيوان از طريق حيوانات اهلي شهرهاي مرزي کشور گسترش پيدا مي‌کند و مسئولان بهداشت کشور بايد نسبت به بررسي‌هاي لازم در اين شهر‌ها اقدام کرده و از ورود اين حيوانات به کلانشهرهاي کشور و به ويژه شهر تهران و باغ وحش جلوگيري کنند.

«پيام محبي» شرايط نامطلوب نگهداري از حيوانات طعمه در باغ وحش را دليل عمده‌اي براي احتمال بازگشت اين بيماري دانسته و افزود: مسئولان بهداشتي باغ وحش تهران بايد اين گونه حيوانات را که براي طعمه گربه‌سانان خريداري مي‌کنند پيش از ذبح معاينه کرده و از سلامتي آن حيوانات اطمينان کافي حاصل کنند. اقدامي که در سال گذشته به درستي صورت نگرفت و جامعه را در معرض تهديد بزرگ قرار داد.

اين دامپزشک همچنين اقدام مسئولان باغ وحش تهران در بي‌توجهي به توصيه‌هاي مسئولان دامپزشکي براي بررسي‌هاي دقيق پيش از بازگشايي را زير سوال برده و اضافه کرد: ‌ اگر باغ‌وحش اجازه فعاليت گرفته و بازديد براي عموم آزاد شده است به اين معني است که بيماري در آنجا وجود نداشته است؛ اين در حالي است که پس از چند ماه فعاليت اين مرکز صحبت از شيوع دوباره بيماري مشترک مشمشه مي‌شود و اين بازگشت به معني اين است که بررسي‌ها پيش از بازگشايي کامل نبوده است.

اين دامپزشک با بيان اين‌که احتمال بازگشت بيماري مشمشه به باغ وحش تهران وجود دارد، گفت: بنابراين بهتر است نسبت به انجام تحقيقات بيشتر و قرنطينه اين محيط اقدام شود.

او در رابطه با نگهداري بعضي گربه‌سانان در اتاق زايمان باغ‌وحش و جداي از ساير حيوانات، گفت: بايد در اين زمينه اظهار تأسف کرد؛ باغ‌وحش تهران تبديل به محيطي بسته شده است که کسي نمي‌تواند حتي مشاوره‌اي به رئيس باغ‌وحش بدهد يا درباره وضعيت حيوانات صحبت کند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390042725