هنر دست نقره‌کاران آذربايجان شرقي ثبت ملي شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، هنر و صنعت دستان هنرمندان نقره‌کار با ثبت ملي، حفظ و به نسل‌هاي بعدي منتقل مي‌شود.

«تراب محمدي» افزود: اين هنر به محدوده خاص اجتماعي منتهي نشده و افراد مختلفي از اقشار متفاوت جامعه مي‌توانند در آن فعاليت کنند.

او تصريح کرد: با توجه به تغييرات مداوم در فناوري توليد صنايع‌دستي و هنرهاي گوناگون و تسهيل در روش‌هاي توليد، خطر تغيير روش توليد از سنتي به ماشيني و نيمه صنعتي و نيز فراموشي برخي تکنيک‌هاي اين هنر همچون نقره‌کاري به روش سياه قلم، شيوه توليد اين نوع هنر را تهديد مي‌کند.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي اظهار داشت: شيوه توليد سنتي، حکاکي با استفاده از قلم‌هايي خاص، ترکيبي بودن هنر مذکور که نقايص آن را به حداقل مي‌رساند، تنوع در آثار توليدي و کاربردي بودن آن‌ها، مقاوم بودن آثار کاربردي در هنگام استفاده، قابليت احيا، بازسازي و مرمت آثار از جمله ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين هنر
است.

او يادآور شد: حضور اين آثار فرهنگي، هنري در اقصي نقاط کشور و حتي خارج کشور و فروش آن‌ها علاوه بر منافع اقتصادي، موجب معرفي اين هنر منحصر به فرد شده و سلايق و توانايي‌هاي هنرمندان اين منطقه را به مخاطبان منتقل مي‌کند.

«محمدي» خاطرنشان کرد: در مود نقره کاري به روش سياه قلم بايد گفت اين نوع هنر ارزش بسيار بالايي داشته و چندين برابر قيمت حکاکي هاي معمول به فروش مي‌رسد اما در حال حاضر اين نوع هنر به دست فراموشي سپرده شده است.

اين مقام مسوول يادآور شد: حکاکي نقره روي ورقه‌هايي از آلياژ نقره و مس پس از پياده کردن طرح اوليه، با قلمزني و بنا به ضرورت طرح، برش کاري، خم کاري، لحيم کاري و در نهايت کمک گرفتن از برخي توانمندي‌هاي علوم و فنون مختلف همچون فعاليت‌هاي شيميايي، در قالب برخي ظروف، وسايل و تابلوهاي هنري انجام مي‌شود.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390042730