حيات تجديدناپذير آثار تاريخي نيازمند مرمت مستمر است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، معاون ميراث‌فرهنگي کشور در سومين همايش نقد مرمت با بيان اين مطلب اظهار داشت: قصد داريم در اين همايش دو روزه عملکرد خود را مورد نقد قرار داده و دستيافته‌هاي جامعه تخصصي ميراث‌فرهنگي کشور را در دو سال گذشته بررسي کنيم.

«مسعود علويان‌ صدر» افزود: اميدواريم در اين همايش با شناخت دغدغه مشاوران، ناظران، پيمانکاران و متخصصان در حوزه ميراث‌فرهنگي همچنين تعامل با اساتيد دانشگاه و اهل فن در خصوص شيوه بروز بحث مرمت به رهيافت تازه‌اي دست يابيم.

اين مقام مسوول مهندسي تحليلي را از مهمترين مباحث مربوط به موضوع مرمت دانست و گفت: نياز داريم در اين حوزه از توان و تفکر متخصصان بهره‌مند شويم.

«علويان‌ صدر » ادامه‌داد: در استراتژي‌هايي که تا امروز اتخاذ شده با بهره‌گيري از تجربه استادکارها مهندسي تجربي همچنين مهندسي قياسي را تجربه کرديم و امروز به مهندسي تحليلي به عنوان انديشه‌اي برتر و متعالي‌تر نيازمنديم.

معاون ميراث‌فرهنگي کشور اظهارداشت: در حفظ و مرمت داشته‌هاي تاريخي کشور بايد از تمام دانش‌هاي مرتبط استفاده کرد.

او گفت: در فرايند مرمت اصولي بايد مقوله‌هايي مانند خواص مکانيکي و شيميايي مصالح، مدل‌سازي و تحليل عددي و غيره را در نظر بگيريم.

او همچنين با اشاره به توجه ويژه معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور به اماکن مقدسه گفت: اين توجه اعتبار ويژه‌اي را به ارمغان آورده و بايد از فرصت‌هاي پيش رو استفاده کرد.

«مسعود علويان‌صدر» تخريب و مرمت غير اصولي اماکن مقدسه را از مهمترين تهديد‌هاي ميراث‌فرهنگي کشور عنوان کرد و گفت: اگر نتوانيم در اين زمينه سياستگذاري و جهت‌گيري خود را مشخص کنيم متضرر خواهيم شد.

او گفت: بايد در مرمت اماکن مقدسه الگوي تاريخي را در ارتباط با مرمت اين داشته‌هاي تاريخي بررسي کرد تا به اصالت بنا صدمه‌اي وارد نشود.

اين مقام مسوول با اشاره به نامگذاري سال جديد با عنوان سال مرمت و احياي اماکن مقدس گفت: از کارشناسان انتظار داريم طرح‌هاي خلاقي خود را با همين موضوع به معاونت ميراث‌فرهنگي کشور ارائه کنند.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390050418