«روحالله احمدزاده کرماني» با تأکيد بر اهميت معماري اصيل ايراني ـ اسلامي گفت: معماري تنها سازه و بنا نيست بلکه روايت يک دوره تاريخي و حکايتگر مباني فکري و فلسفي جامعه انساني است. از اين رو بايد آسيبهايي که امروز ساحت معماري و شهرسازي نوين ايران را دچار کرده به طور جدي مورد تدقيق و بازنگري قرار گيرد.
اين مقام مسوول جدال معماري مدرن و پسامدرن را از دغدغههاي امروز براي بازگشت به معماري اصيل مطرح کرد و گفت: به عقيده من در تفکر پسامدرن که با نفي فرامدرن و ساختارگرايي آغاز ميشود، الگو و مدلي براي معماري وجود ندارد.
او با بيان اينکه امروز معماري سنتي به عنوان مکتبي مهم که با انسانشناختي و معرفتشناختي درآميخته کمتر مورد توجه آحاد دانشگاهي و محافل روشنفکري قرار ميگيرد، بيان داشت: بيترديد بايد مکتب معماري سنتي اسلامي ـ ايراني را به عنوان يک حوزه فکري، تاريخي و فلسفي مورد توجه ويژه قرار دهيم.
معاون رئيس جمهور تراکنش فرهنگي را رمز پايداري معماري اصيل ايران عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در خيابانهاي شهر سازه و بناهايي مشاهده ميشوند که هيچ نسبتي با مباني فکري، هويتي و فرهنگي اين سرزمين ندارند.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور اجتماعپذيري را راز بقاي معماري سنتي ايراني ـ اسلامي دانست و افزود: فرهنگ، هويت و تاريخ براي مانايي و پويش محتاج بازتوليد هستند و بازتوليد، خود متضمن بهروزرساني و اجتماعپذيرکردن پديدههايي است که در تاريخ گذشته ايران بروز و ظهور يافتهاند.
«احمدزاده» تصريح کرد: سازمان ميراثفرهنگي تا پيش از سال 84 حدود 3 هزار و 600 اثر را ثبت ملي کرده است که اين رقم امروز به بيش از 26 هزار اثر افزايش يافته و همين موضوع از اراده حاکميت براي حفظ ميراث و هويت ملي حکايت دارد.
معاون رئيسجمهور با بيان اينکه بخش قابلتوجهي از آثار ثبت شده در فهرست ملي نيازمند مرمت و حفاظت هستند، خاطرنشان کرد: معتقديم با توجه به محدوديت اعتبارات ميتوان در اين مسير از توانايي و تخصص سازمانهاي مردمنهاد بهره برد.
/122
انتهای پیام/