«بنفشه کهلايي» با اشاره به نمونه ساعتهاي پتک فيليپ موجود در کاخ موزه سبز افزود: اين ساعتها مورد تقاضاي کلکسيونرهاي ساعت از قشر مرفه و ثروتمندان جامعه بودند و ساعتهاي ساخته شده توسط اين برند را نه تنها براي استفاده شخصي خود خريداري ميکردند بلکه همچنين به عنوان هديه گرانبها و نفيس به مهمانان مهم يا اشخاصي که نشان شجاعت يا سلطنت ميگرفتند نيز اهدا ميکردند.
«کهلايي» در خصوص تاريخچه اين کارخانه اظهارداشت: در ميان کارخانهها , پتک فيليپ تاريخچه طولاني دارد . ساعت ساز لهستاني آنتوني پاتک در سال 1839, همگام با همکارش فرانسيزک زاپک که مهاجري لهستاني بود, شروع به ساخت ساعتهاي جيبي در ژنوا کردند. آنها در سال 1844از هم جدا شدند و در 1845 پتک با يک ساعت ساز فرانسوي به نام آدرين فيليپ (مخترع ساعتي بود که بدون کليد کوک ميشد) کار خود را از سر گرفت.
او اضافه کرد: در سال 1851 کمپاني پتک فيليپ تاسيس شد . در سال 1868 اين کمپاني نخستين ساعت مچي خود را تهيه کرد. همچنين آنها را به تقويم, دقيقه شمار و .... مجهز کرد.
کارشناس کاخ موزه سبز با بيان اينکه اين کمپاني مانند ديگر کمپانيهاي سوئيسي در راستاي توليدات مکانيکي و اتوماتيک به فعاليت پرداخت، ادامهداد: اين کارخانه همچنين به توليد ساعتهاي مچي عقربهدار و حتي ساعت ديجيتال پرداخت و به دليل تعداد قطعات تشکيلدهنده ساعتهاي خود مورد توجه است.
تجهيزات و قطعات زياد ساعت پتک فيليپ, باعث قيمت بالاي آن در سر تا سر جهان شد و بسياري از قطعاتي که به مزايده و حراج گذاشته ميشد توسط خود پتک فيليپ براي نمايش در کلکسيون پتک فيليپ در موزه ژنوا خريداري ميشد.
کاخ موزه سبز که در گذشته محل زندگي پهلوي اول بوده در نقطهاي مرتفع در شمالغربي مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد قرار دارد همه روزه از ساعت 9 تا 30/14 پذيراي گردشگران و علاقمندان است.
/104
انتهای پیام/