او با اشاره به اينکه در حال حاضر شهري در خراسان رضوي به دليل وجود معادن عظيم سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي به نام فيروزه نامگذاري شده است، گفت: اين شهر پيش از اين تخت جلگه نام داشت که با نامگذاري جديد به محلي براي رفت و آمد بيشتر گردشگران علاقمند تبديل شد.
سرپرست معاونت صنايعدستي خراسان رضوي ادامه داد: اين در حالي است که اتحاديه صنفي عقيق و فيروزه تراشان به عنوان يکي از مهمترين ساختارهاي اين بخش از سالهاي پيش در خراسان رضوي فعاليت ميکند.
«عابدي» تأکيد کرد: تا به حال چنين ساختاري به منظور حمايت از فعالان عرصه سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي در ساير استانهاي کشور شکل نگرفته است.
اين مقام مسوول افزود: بيش از 500 کارگاه تراش سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي زير نظر اين اتحاديه در سطح استان خراسان رضوي مشغول فعاليت هستند.
او با بيان اينکه در حال حاضر 2 هزار و 500 صنعتگر در اين کارگاهها اشتغال دارند، گفت: اتحاديه صنفي عقيق و فيروزه تراشان مدتي پيش از شناسايي 200 کارگاه ديگر نيز خبر داد و مقرر شد در صورت آمادگي به عضويت اين اتحاديه درآيند.
سرپرست اين معاونت تصريح کرد: معاونت صنايعدستي خراسان رضوي در سال 90 متعهد به ايجاد 500 شغل در عرصه سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي شده است.
«عابدي» با تأکيد بر اينکه سهم صنايعدستي خراسان رضوي از مجموع اشتغال استان 4 هزار نفر براي سال 90 تعيين شده، افزود: اگر اعتباري که به بخش صنايعدستي تخصيص يافت در سال 90 افزايش يابد ميزان تعهدات اشتغالزايي بخش سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي افزايش مييابد.
به گفته او يکي از موارد استفاده سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي زيور آلات سنتي است که خوشبختانه امروز تعداد بسياري از صنعتگران استان در بخش انگشترسازي و فعاليتهاي وابسته به آن چون قلمزني و مخراجکاري مشغول فعاليت هستند.
111/
انتهای پیام/