مسجد چوپور عابدين تبريز به فهرست ميراث ملي پيوست

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «تراب محمدي» ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: قدمت مسجد چوپور عابدين يا سيد الشهدا به دوره قاجار مي‌رسد.

او با اشاره به وجه تسميه اين اثر گفت: در زمان قديم در اين محله شخصي به نام چوپور عابدين زندگي مي‌کرده که باني ساخت اين مسجد شده و اهالي نيز به دليل احترام خاصي که براي اين شخص قائل بودند نام اين مسجد را چوپور عابدين گذاشتند.

مديرکل ميراث‌فرهنگي آذربايجان شرقي تصريح کرد: بعد از پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي نام اين مسجد به سيد الشهدا تغيير يافت، اين مسجد جزء مجموعه‌اي شامل حمام و ميدان بوده که اکنون حمام تغيير کاربري داده است.

«محمدي» با اشاره به ويژگي‌هاي خاص اين مسجد گفت: اين مسجد داراي تزئينات بسيار زيبا است که سال‌ها پيش با رنگ پوشيده شده و در بازسازي جديد رنگ‌زدايي و تمام اين تزئينات خودنمايي مي‌کند.

او افزود: آيات کمره دور گنبد با رنگ فيروزه‌اي و سرمه‌اي و همچنين تزئين خاص مرکز گنبد و روزنه دور گنبد زيبايي خاصي به بنا مي‌دهد.

رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي استان آذربايجان شرقي با بيان اينکه از بين رفتن حوضخانه و تبديل به آبدارخانه کنوني مسجد از جمله مهمترين دخل و تصرف انجام شده و مشهود در اثر است، اظهار داشت: بناهاي تاريخي هر کشوري، بخشي از شناسنامه فرهنگي آ ن کشور و نشانه فکر و رفتارها و اعتقادات مردم آن سرزمين هستند و ما به عنوان متولي بخش تاريخ، موظف هستيم اين مواريث گرانبها را حفظ کرده و به سلامت به نسل‌هاي بعدي منتقل کنيم.

او تصريح کرد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامي، هرکس بدون اجازه سازمان ميراث‌فرهنگي و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوي سازمان مذکور به مرمت يا تعمير، تغيير، تجديد و توسعه ابنيه يا تزئينات اماکن فرهنگي – تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم مي‌شود.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 139005067