يک روان‌شناس در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با بيان اين مطلب افزود: دستگاه شنوايي انسان به‌طور طبيعي قادر به تحمل ميزان معيني از صداست و اصوات بالا‌تر از ۱۰ دسيبل فرا‌تر از تحمل گوش انسان است. از اين‌رو حتي اگر عوارض اين اصوات ناهنجار در ظاهر قابل شناسايي نباشند اما در رفتار‌هاي پرخاشگرانه، کاهش آستانه تحمل فردي و از همه بد‌تر فراموشي و اختلال يادگيري درکودکان بروز پيدا مي‌کند.

دکتر«ابراهيم قاسم‌زاد» با اشاره به تاثيرات عميق‌تر آلودگي‌ها صوتي بر بعضي از افراد گفت: از نظر شخصيتي هر چه فرد تحريک‌پذير‌تر باشد و روحيه افسرده يا متزلزلي داشته باشد سروصدا آثار شديدتري بر وي ايجاد مي‌کند. متاسفانه امروزه در شهر تهران به دليل وجود استرس‌ها شاهد تاثيرگذاري هر چه بيشتر آلودگي‌ها صوتي در ميان شهروندان هستيم که اين امر خود به پرخاشگري شهروندان دامن مي‌زند.

اين روان‌شناس اثرات طولاني‌مدت آلودگي‌هاي صوتي بر بدن افراد را برشمرده و تصريح‌کرد: آلودگي صوتي باتوجه به شدت و مدت آن مي‌تواند آثار زيادي روي افراد بگذارد. هرچه اين صدا‌ها بيشتر باشند آثار رواني بيشتري روي افراد ايجاد مي‌کنند به‌علاوه اگر به صورت مداوم و مستمر ادامه داشته باشند باعث مي‌شوند که قدرت دفاعي بدن کم شود مثلا زندگي‌کردن نزديک فرودگاه‌ها يا ايستگاه‌هاي مترو باعث مي‌شود دفاع رواني فرد بشکند و او مستعد بيماري‌هاي روان‌تني شود.

«قاسم‌زاد» افزود: به علاوه مشکلات مختلف و زيادي در افراد ايجاد مي‌کند مانند سردردهاي تنشي و ميگرني، ناراحتي‌هاي گوارشي مانند زخم‌معده و اثني‌عشر، تنگي‌نفس، سرگيجه، زودرنجي، عصبانيت، افسردگي، پرخاشگري، تيرکشيدن قفسه‌سينه بدون علامت قبلي، مختل‌شدن تمرکز و توجه افراد و حواس‌پرتي. همچنين اين آلودگي‌ها روي سيستم شنوايي فرد اثر مي‌گذارد و باعث سرگيجه و وزوز مداوم گوش مي‌شود که همين امر هم باعث به هم‌ريختن اعصاب فرد مي‌شود.

اين روان‌شناس درباره تاثير آلودگي صوتي بر افرادي که داراي بيماري‌هاي رواني هستند گفت: در اين افراد مکانيسم‌هاي تطابقي تضعيف شده است و با اضافه‌شدن عوامل استرس‌زاي بيروني بر شدت بيماري آنها افزوده خواهد شد. گاهي هم اين امر باعث به تاخيرافتادن درمان آن‌ها مي‌شود. در بعضي مواقع هم بيماري رواني ديگري به بيماري قبلي فرد اضافه مي‌شود.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390050825