دکتر «ضياءالدين مظهري» در گفت‌وگو با ميراث‌آريا (chtn)، با اشاره به فرا رسيدن ماه مبارک رمضان و تاکيد بر استفاده از تمام گروه‌هاي غذايي در اين ايام اظهارکرد: در ماه مبارک رمضان لازم است از تمام گروه‌هاي غذايي استفاده شود. با روزه‌داري و حذف يک وعده غذايي که در حدود 600 کالري است، انرژي‌هاي ذخيره شده مازاد بر نياز بدن که به صورت چربي انباشته شده است، کاهش يافته و باعث مي‌شود نوعي جرم‌گيري در تمام ارگان‌هاي حساس اتفاق بيفتد و برخي سموم نيز از بدن خارج شوند.

رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران در پاسخ به اين پرسش که برخي توصيه‌هاي اسلامي چون آغاز افطار با نمک يا خرما تا چه ميزان مورد توصيه علم تغذيه نيز هست، گفت: از زمان سحر تا افطار در يک فاصله طولاني، فعاليت سيستم گوارشي کم مي‌شود و با فرارسيدن زمان افطار، تغييراتي در بدن به وجود مي‌آيد که بايد با کمک تغذيه آن را به درستي تنظيم کرد. شروع افطار با نمک و آب جوش، بدن را آماده دريافت مواد غذايي ديگر مي‌کند. پس از آن استفاده از يک ليوان شير همراه با خرما، کشمش و عسل بسيار مناسب است و مي‌تواند قندي را که بدن لازم دارد از منابع طبيعي دريافت و جبران کند.

اين پزشک اضافه‌کرد: از اين ميان خرما، علاوه برقند طبيعي، سرشار از حيات است و حاوي مواد مغذي و با ارزشي چون آهن و منيزيم است.

«مظهري» با بيان اين مطلب که ممکن است مصرف شير براي برخي افراد مضر باشد، گفت: استفاده مخلوطي از آب و آب ميوه تازه و يا سوپ رقيق جو با ترکيب سبزيجات مختلف و غلات که با آب مرغ يا آب گوشت بدون چربي تهيه شده‌اند براي شروع افطار در اين افراد مناسب هستند.

اين متخصص ادامه‌داد: استفاده از شيربرنج و فرني که با قطعات ميوه‌هاي خشک و خلال بادام غني شده است و يا نان سنگگ به همراه پنير و گردو هم مطلوب هستند . لازم به ذکر است آرام خوردن غذا و افراط نکردن در مصرف آن نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد. اجتناب از نوشيدني‌هاي بسيار خنک بويژه نوشيدني‌هاي گازدار و چاي‌داغ و پي در پي نه تنها کمکي به فرد نمي‌کند بلکه عطش وي را نيز بيشتر مي‌کند.

اين متخصص تغذيه، در ادامه با مورد توجه قرار دادن اين مطلب که برخي افراد در ماه مبارک رمضان مبادرت به اهداي خون مي‌نمايند، گفت: اهداي خون نه تنها ضرري ندارد بلکه باعث نو شدن سلول‌هاي خون مي‌شود. تنها بايد دقت کرد که اين ميزان خون کم شده از حجم مايعات بدن، جبران شود. اگر افراد پس از افطار، خون دهند مي‌توانند با استفاده از آب، آب ميوه، ميوه و سبزيجات فراوان اين کمبود را جبران کنند.

او ادامه‌داد: سبزيجات علاوه بر اين که از خشکي مزاج جلوگيري مي‌کند، از اين حيث که آب فراوان دارند و اين آب به صورت ژلي در دستگاه گوارش باقي مي‌ماند به تدريج آب مورد نياز بدن را در طول روز تامين مي‌کند. منابع حاوي فيبر چون غلات و حبوبات و انواع سالادها و سبزيجات تازه که با روغن زيتون و آب ليموي تازه تهيه شده‌اند براي تامين ريزمغذي‌ها و حفظ طراوت و شادابي در هنگام روزه‌داري مفيد هستند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 139005113