دکتر«عليرضا مرندي» در توضيح اثرات شيردهي برسلامت جسمي مادر گفت: در بعد جسمي از بعضي از سرطانها مثل سرطان سينه که شايعترين سرطاندر زنان است جلوگيري کرده و مادراني که کودکانشان را به مدت طولاني با شير خود تغذيه ميکنند کمتر در معرض ابتلا به اين بيماري قرا ميگيرند؛ همچنين شيردهي طولاني مدت، در کاهش ابتلا به سرطانهاي زنانه تاثيرگذار است.
اين عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس همچنين با تاکيد بر اثرات بيبديل شيردهي مادر در امر سلامت روانياش گفت: در هنگام شيردهي به دليل حالت روانياي که براي مادر ايجاد ميشود اضطراب و افسردگي در او کاهش مييابد.
اين فوق تخصص نوزادان با اشاره به اثرات تغذيه شير مادر در کاهش مرگ و مير در نوزادان تاکيدکرد: با توجه به اينکه ۴هفته اول عمر مهمترين و حساسترين دوران زندگي نوزاد است، مهمترين عامل در جلوگيري از مرگ و مير در نوزادان تغذيه از شير مادر است.
«مرندي» با اشاره به اينکه بخش اعظم مرگ و مير نوزادان در سنين يک تا ۵ سالگي رخ ميدهد، تصريحکرد: تغذيه با شير مادر از بدو تولد و به صورت مستمر باعث کاهش ۷ الي ۸ ميليوني مرگ و مير نوزادان در سنين بين ۱تا ۵ سالگي که اوج مرگ و مير در نوزادان است ميشود.
اين عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اينکه تغذيه از شير مادر سبب کاهش بيماريهاي عديدهاي در نوزادان خواهد شد گفت: شيردهي مادر در کاهش بيماريهاي مثل عفونتهاي گوش و مجاري اداري يا عفونتهاي تنفسي و دستگاه گوارش از قبيل اسهال موثر است.
«مرندي» با اشاره به اينکه تغذيه نوزاد با شير مادر در کاهش و پيشگيري بعضي از بيماريهايي که بخاطر وجود آلرژي در يکي از والدين و احتمال انتقال آن به نوزاد ممکن است ايجاد شود بسيار توصيه ميشود، تاکيدکرد: اگر مادر يا پدر دچار يکي از انواع آلرژي باشند و حتي اگر ژن در بدنشان وجود داشته باشد تا ۷۰ درصد احتمال بروز در فرزندشان وجود دارد، ازاين رو ميبايست تمام سعيشان اين باشد که به غير از شير مادر به فرزندشان چيز ديگري خورانده نشود.
اين متخصص کودکان در بخش ديگري از گفتههاي خود خاطرنشانکرد: البته تغذيه با شير مادر در کاهش بيماريهاي ديگري همچون التهاب کبدي و دستگاه گوارش و برخي از انواع ديابت و سرطانها در مادر و نوزاد نيز موثر است.
/118
انتهای پیام/