ثبت محوطه بايقوش خرابه سي مراغه در فهرست آثار ملي

به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» افزود: شواهد به دست آمده بيانگر وجود استقرارهايي مربوط به دوران تاريخي و دوره اسلامي در اين محوطه تاريخي است.

او گفت: اين محوطه به صورت تپه ماهور است و پراکندگي سفال‌هايي که مربوط به قرون ميانه دوره اسلامي و بقاياي سازه‌هاي سنگي در حريم شمالي است در آن مشاهده مي‌شود.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان يادآور شد: تسطيح حريم شرقي و جنوبي اثر و تبديل آن به زمين کشاورزي از جمله دخل و تصرف انجام شده و مشهود در محوطه بايقوش خرابه سي است.

«محمدي» با اشاره به وجه تسميه اثر گفت: نام اثر متشکل است از دو واژه بايقوش به معني جغد و خرابه سي به معني مخروبه است و از آنجايي که اين محوطه متروک و مخروبه شده و محل زندگي پرندگان و حيوانات شده توسط اهالي روستاي ساري قيه به نام بايقوش خرابه سي نامگذاري شده است.

او با اشاره به آسيب‌هاي وارده به اين بنا گفت: بناهاي تاريخي هر کشوري، بخشي از شناسنامه فرهنگي آن کشور است که ما موظف هستيم اين مواريث گرانبها را حفظ کنيم و بديهي است شناسايي و ثبت يک اثر در فهرست آثار ملي گام اول و مهم اين جريان است.

اين مقام مسوول تصريح کرد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامي، ه کس بدون اجازه سازمان ميراث فرهنگي و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوي سازمان مذکور به مرمت يا تعمير، تغيير، تجديد و توسعه ابنيه يا تزئينات اماکن فرهنگي – تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم مي‌شود.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 139005141