«نصرتالله سپهر» افزود: هنرمندان و صنعتگران بسياري در بخشهاي مختلف صنايعدستي استان همچون توليدات بافتني، نمدي، چرمي، چوبي و ساخت سازهاي سنتي مشغول به فعاليت و توليد آثار با ارزش هستند.
او با بيان اينکه استان کرمانشاه به واسطه برکه و سرابهاي متعدد از درختان ارزشمند گردو، توت و شمشاد با چوبهاي مرغوبي برخوردار است، خاطرنشان کرد: بنابراين توليدات صنايعدستي چوبي در استان کرمانشاه جايگاه ويژهاي دارد.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان کرمانشاه تصريح کرد: اعتقاد مردم استان به سازهاي بزمي و عرفاني از ديرباز باعث شده که ساخت و توليد اين سازهاي سنتي در استان کرمانشاه داراي جايگاه ويژهاي باشد، به نوعي که توليد اين سازهاي سنتي نظير تنبور، سهتار، دف، تار، ني و ...از جمله اصليترين و با ارزشترين توليدات صنايعدستي استان به شمار ميآيند.
«سپهر» ادامه داد: بخشي ديگر از صنايعدستي استان کرمانشاه که داراي پيشينهاي 3 هزار ساله بوده و به جهت وجود کاخها و اماکن نظامي هخامنشيان و ساسانيان و ديگر ادوار تاريخي همواره مورد توجه قرار داشته، مجموعه ارزشمندي از آثار فلزي است که مردم استان کرمانشاه آن را از نياکان خود به ارث بردهاند.
معاون صنايعدستي ادارهکل ميراثفرهنگي استان کرمانشاه يادآور شد: درحال حاضر توليد ابزارآلات فلزي در استان، بيشتر در شهرستانهاي کرند غرب و کنگاور مشاهده ميشود که هنرمندان و صنعتگران اين شهرستانها مشغول فعاليت و توليد محصولاتي هم چون چاقوسازي، ادوات کشاورزي، ادوات دامپروري و ملزومات خانه هستند.
/117
انتهای پیام/